Breaking News
Buna vestire la mânăstirea Nămăiești!
Buna vestire la mânăstirea Nămăiești!

Buna vestire la mânăstirea Nămăiești!

Buna vestire la mânăstirea Nămăiești! Zeci de credincioși au participat la slujba oficiată de preotul și măicuțele de la acest locaș de cult. Mânăstirea a fost arhiplină. La final măicuțele au deschis icoana spre bucuria celor prezenți și au împărțit din bucate primite.

În apropierea oraşului Câmpulung, la o altitudine de 800 m, într-o zonă de un pitoresc deosebit se află Mănăstirea Nămăieşti, una din cele trei aşezăminte monahale rupestre alături de Mănăstirile Cetăţuia şi Corbii de Piatră. Situată în satul cu acelaşi nume, Mănăstirea Nămăieşti se află în apropierea casei memoriale George Topârceanu.

Documentele istorice atestă satul şi Mănăstirea Nămăieşti în anii 1503-1547, în hrisoavele domnitorilor Radu cel Mare şi Mircea Ciobanul. Biserica mănăstirii este considerată monument istoric din sec. al XIV-lea.

În biserica Mănăstirii Nămăieşti se află una din cele mai vechi icoane nu numai din România ci din întreaga creştinătate. Această icoană, punctul de referinţă al bisericii, considerată făcătoare de minuni, se presupune că a fost pictată de către Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca. Tot legenda spune că biserica săpată în piatră ar data din perioada când creştinismul se propovăduia în taină, în grote, din perioada primilor daci creştinaţi.

Încărcată de istorie, Mănăstirea Nămăieşti este unul din locurile de pelerinaj pentru foarte mulţi oameni şi o bogăţie spirituală pentru judeţul Argeş.

About The Author

Related posts