CÂMPULUNG: Impozitele trec pe roșu, din cauza ignoranței consilierilor locali!
CÂMPULUNG: Impozitele trec pe roșu, din cauza ignoranței consilierilor locali!

CÂMPULUNG: Impozitele trec pe roșu, din cauza ignoranței consilierilor locali!

CÂMPULUNG: Impozitele trec pe roșu, din cauza ignoranței consilierilor locali! așa cum vă spuneam într-un articol recent consilierii locali habar nu au ce votează. De data asta au gafat-o rău de tot. Nu s-au mulțumit cu o majorare de 10% fiind loviți în emoțional….

IMPOZITELE CÂMPULUNGENILOR POT EXPLODA DE CEL PUȚIN DOUĂ, TREI ORI! CONSILIERII LOCALI ȘI-AU ASUMAT PRIN VOT ÎMPOTRIVĂ MAJORAREA IMPOZITELOR LA NIVELURILE MAXIME PREVĂZUTE DE CODUL FISCAL.

Primarul Elena Lasconi – VOI INSITA CU INTRODUCEREA PE ORDINEA DE ZI A PROIECTULUI DE HOTĂRÂRE CU PRIVIRE LA IMPOZITELE ȘI TAXELE LOCALE PE ANUL 2022 ÎN URMĂTOAREA ȘEDINȚĂ DE CONSILIU.

Consiliul Local al Municipiului Câmpulung a picat testul suprem în fața câmpulungenilor. Din neștiință și umflați în pene de mesaje politice și mai ales populiste au respins propunerea referitoare la nivelul taxelor și impozitelor pe anul 2022.

Primarul Elena Lasconi – Haideți să vă explic ce înseamnă asta.

Exemplu: impozitul pe clădirile rezidențiale ale persoanelor fizice sunt stabilite prin lege, și nu de primar, la nivelul minim de 0,08% iar maximum posibil este 0,2% la care se poate adăuga o suplimentare de 50%. Anul trecut, impozitele au fost calculate la 0,085%. Anul acesta, legea ne-a obligat să luăm în calcul rata inflației de 2,6% la valoarea impozabilă. Luând în calcul creșterile uriașe ale energiei am considerat că nu e cazul să creștem impozitele mai mult de 0,1% ( Făgăraș și Curtea de Argeș două orașe de dimensiunea Câmpulungului au 0,1% ). Concret, dacă anul acesta ați plătit 54 de lei pentru o garsonieră, anul viitor ar fi vorba de 65 de lei. Adică, o creștere de 0,9 lei/ lună. Pentru un apartament cu două camere ar fi vorba de doi lei/lună, unul cu trei camere – 2,8 lei/lună iar pentru o vilă 3,5 lei/lună.

Am încercat să le explic de două ori, în ședință ordinară și de îndată, că propunerea a stat și în dezbatere publică o lună (timp în care și consilierii locali și cetățenii puteau să vină cu propuneri – NU S-A ÎNTÂMPLAT.). Am venit cu argumente legale și de bun simț. Propunerea a picat. Ce inseamnă asta? Că de la anul riscăm să nu ne mai putem plăti impozitele pentru că respingerea propunerii de către consilierii locali, conform legii 227/2015 privind Codul Fiscal, duce la aplicarea maximă a impozitelor.

Concret, pentru garsonieră poate crește de la 54 la 130-195 lei, apartament cu două camere de la 121 la 292-438 lei, apartament cu trei camere de la 162 la 392-588 lei iar la vilă de la 202 la 488-732 lei. O să mai încerc încă o dată. Sunt curioasă dacă consilierii locali o să persiste cu lipsa de responsabilitate. Sunt dispusă să mă apuc de strâns de semnături dacă e nevoie și să le pun pe masa consilierilor. Poate atunci o să înțeleagă care le este rolul. Dacă nu, le reamintesc eu: SĂ LUCREZE ÎN INTERESUL FIECĂRUI CÂMPULUNGEAN, a scris primarul Elena Lasconi pe pagina sa de socializare.

About The Author

Related posts