CEZ Vânzare deCODEază viitorul copiilor din medii dezavantajate

CEZ Vânzare deCODEază viitorul copiilor din medii dezavantajate

În sprijinul strategiei de digitalizare și adaptare la noile tehnologii, CEZ Vânzare va colabora cu Fundația Progress pentru proiectul CODE Kids, susținând dezvoltarea a 22 de cluburi de codare din Oltenia.

Viitorul digital in comunitatile rurale si urbane din județele Argeș, Gorj și Vâlcea devine mai ușor realizabil datorită parteneriatului CEZ Vânzare – CODE Kids. Este vorba despre un program în care copiii, tinerii și bibliotecarii învață să scrie coduri pentru următoarele descoperiri în știință și tehnică. Obiectivul principal este crearea unei mișcări de coding și STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Primii pași ai programului

La finalul anului 2018, programul CODE Kids a ajuns la 445 de copii care au dobândit abilități de bază în codarea vizuală, a dezvoltat 61 de cluburi de codare în 8 județe și 12 festivaluri științifice în cadrul cărora copiii și-au expus proiectele IT și STEM.

Ce urmează?

Pe lângă sprijinul oferit pentru extinderea ariei de activitate a proiectului, deschiderea de noi cluburi și susținerea celor existente, implicarea CEZ Vânzare va include și lucrul direct cu elevii, prin implicarea a 9 mentori din partea companiei pentru copiii din cele 22 de cluburi din județele Argeș, Gorj și Vâlcea.

Susținerea workshop-urilor de competențe non-tehnice (spirit de echipă, public speaking, leadership), spijinul oferit în învățarea limbii engleze sau pentru realizarea proiectelor știintifice, dar și împărtășirea experiențelor personale sunt doar câteva metode prin care mentorii CEZ Vânzare își propun să schimbe perspectiva copiilor asupra activitățile extracurriculare și să încurajeze inovarea în domeniul științei.

„Prin intermediul acestui program, ne propunem să aducem lumea digitală și oportunitățile sale mai aproape de comunitățile din Oltenia. Ne dorim să le oferim tuturor participanților șansa de a face un pas înainte. Astfel, împreună cu partenerii noștri de la Fundația Progress, susținem educația digitală și parcursul unei generații care va decoda energia viitorului.” , a declarat Cornelia Szabo – CEO CEZ Vânzare.

Cum începem?

Mentorii CEZ Vânzare se vor familiariza cu metodele și tehnicile de formare cu sprijinul reprezentanților Fundației Progres pentru a demara planificarea etapelor următoare. Ulterior, aceștia vor susține ateliere cu participanții care vor fi programate începând cu luna aprilie, în bibliotecile publice.

Grupul CEZ în România continuă să se implice în educația celor mai tineri reprezentanți ai comunității locale din aria sa operationala, printr-un program de formare a competențelor digitale pe termen lung.

About The Author

Related posts