Cristian a devenit recunoscut pe vremea lui Constantin cel Mare

Cristian a devenit recunoscut pe vremea lui Constantin cel Mare

Numele Cristian este strâns legat de numele lui Iisus Hristos. Numele Christos este de origine greacă și provine de la verbul „a unge”. În Septuaginta, numele Hristos traduce termenul ebraic „mashvha” (uns), cunoscut în română sub formă Mesia.

Forma Christus, preluată de romani, a stat la originea adjectivului christianus (echivalentul grecesc christianos). În inscripțiile latine din secolele III-IV, „christianus” era un substantiv comun care fie înlocuia numele persoanei, fie îl însoțea pe acesta în mod obligatoriu. Secret la început, din cauza persecuțiilor religioase, Christianus apare cu valoare de substantiv propriu mai târziu, dupa ce creștinismul devine religie oficială, în timpul lui Constantin cel Mare.

Semnificatia numelui. Cei ce se numesc Cristian sunt intuitivi și sensibili

Despre persoanele cu numele Cristian se spune ca sunt firi complexe, cu aspirații înalte. Principalele lor calitați sunt intuiția și sensibilitatea înnăscute, care se împacă foarte bine cu perfecționismul ce îi caracterizează.

Cristian posedă instinctul calității și al nobleței (acest lucru se potrivește în special în cazul celor care poartă numele de Cristian și sunt născuți în zodia Leu). Este elitist, vrea să admire și să fie admirat. Își va găsi destul de greu sufletul pereche însă când îl găsește va fi pentru toată viața, este o persoană extrem de fidelă. În unele situații, în relația de cuplu, are tendința să își impună propriile gusturi ceea ce nu este deloc pe placul partenerei sale de viață.

Pentru cei interesați de semnificația numelui Cristian, aceștia trebuie să știe ca cei ce îl poartă pot fi atrași de profesiile liberale, cele în care sunt propriul lor stăpân, ierarhia punându-i în unele cazuri probleme. Cei care sunt născuți sub cifra destinului 6 se pot îndrepta spre următoarele meserii: învățator, profesor, meserii aflate în strânsă legatură cu sfera socială, psihologie, astrologie și justiție.

About The Author

Related posts