Dezvoltarea proiectelor de optimizare a sistemului de formare profesională inițială în sistem dual!

Dezvoltarea proiectelor de optimizare a sistemului de formare profesională inițială în sistem dual!

Dezvoltarea proiectelor de optimizare a sistemului de formare profesională inițială în sistem dual!

Autoritatea Națională Pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual in România(ANFPISDR) a participat la ședința operativă  organizată de Biroul de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României, la sediul CCIR Business Center, pentru a dezbate dezvoltarea proiectelor de optimizare a sistemului de formare profesională inițială în sistem dual, în contextul nevoilor reale de forță de muncă a companiilor.

Ședința a beneficiat de prezența lui Ion Gabriel Bratu, președintele Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România, instituție care a semnat, recent, cu CCIR un protocol de colaborare, care urmărește dezvoltarea proiectelor la nivel local, regional și național, în scopul îmbunătățirii sistemului de formare și certificare profesională inițială în sistem dual.

Președintele ANFPISDR, Ion Gabriel Bratu a declarat: „Cred că cea mai bună și sigură cale de promovare a sistemului de învățământ dual, astfel încât să fie atrase un număr cât mai mare de companii, este utilizarea eficientă a infrastructurii Sistemului Cameral. Cele 8 birouri regionale ale Autorității ar fi ideal să fie chiar în sediul camerelor de comerț județene. În momentul de față, vorbim de o strategie pe 10 ani, pentru ca mediul de afaceri să beneficieze de predictibilitate. Invit camerele de comerț să facă parte dintr-un consiliu consultativ, în care să poată să vină cu propuneri, în scopul creionării unei strategii viabile”.

Președintele CCIR, Mihai Daraban a subliniat importanța derulării acestui protocol de colaborare și la nivel județean în sprijinul economiei românești care se confruntă cu o reală criză de forță de muncă.

La eveniment au participat, din partea CCIR:  Mihai Daraban – președinte,  Traian Caramanian – secretar general, vicepreședinți ai Camerei Naționale, președinții Comitetelor Camerei Naționale,  Ovidiu Silaghi – președintele Camerei de Comert si Industrie Satu Mare, Dorel Mocan – președintele Camerei de Comert si Industrie Olt, Marin Niculcea – președintele Camerei de Comert si Industrie Teleorman, Ion Danut Juganaru – director general al Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, iar din partea ANFPISDR: Ion Gabriel Bratu – președinte, Nicolae Soare – consilier, Constantin Lupu – consilier.

About The Author

Related posts