Din cei 7 musceleni nici unul la Comisia de Buget a Consiliului Județean Argeș
Din cei 7 musceleni nici unul la Comisia de Buget a Consiliului Județean Argeș

Din cei 7 musceleni nici unul la Comisia de Buget a Consiliului Județean Argeș

Din cei 7 musceleni nici unul la Comisia de Buget a Consiliului Județean Argeș. Săptămâna trecută a avut loc ședința în care au fost nominalizați membrii fiecărei comisii de către un grup de consilieri, avându-se în vedere, de regulă, opţiunea acestora, pregătirea lor profesională şi domeniul în care îşi desfăşoară activitatea.

,,În funcţie de numărul membrilor Consiliului, un consilier face parte din cel puţin o comisie şi din cel mult trei comisii, dintre care una este comisia de bază. După nominalizarea persoanelor şi aprobarea prin hotărâre a componenţei, fiecare comisie îşi alege prin vot deschis un preşedinte şi un secretar”, este procedura punctată succint de referatul care susţine proiectul de hotărâre.

Cu excepţia Comisiei de Buget, aleşii cu origini muscelene fac parte din structurile de lucru ale Consiliului Judeţean, fiind distribuiţi, aşa cum spune documentaţia de şedinţă, şi după pregătirea profesională.

De pildă, interpretul de muzică populară Liviu Iana, de loc din Mihăeşti, şi pictorul câmpulungean Emilian David au fost incluşi în Comisia de Cultură. Bogdan David, inginer de profesie şi director al Administraţiei Bazinale de Apă Argeş Vedea, a fost cooptat într-o comisie care are în obiectul de lucru, printre altele, sănătatea şi protecţia mediului. Muscelean de prin Poienarii de Muscel, Manuel Tică, tot inginer şi el, în domeniul autovehiculelor rutiere, va analiza la comisie tot ce ţine de urbanismul judeţului. Inginerul silvic Marius Nicolaescu, de fel din Stâlpeni, face parte din Comisia Juridică, unde o are colegă pe şefa Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Argeş, Diana Eftene, absolvenţă de Ştiinţe Politice şi de Drept.

Veterana politicienilor din zona noastră, economista Maria Cotenescu, o obişnuită a Comisiilor de Buget, pe vremea când era consilier local la Câmpulung, are un cuvânt de spus, la judeţ, într-o comisie cu greutate: fonduri europene, investiţii, IMM-uri şi turism.

About The Author

Related posts