Dragi locuitori ai comunei Schitu Goleşti!

Dragi locuitori ai comunei Schitu Goleşti!

Dragi locuitori ai comunei Schitu Goleşti! La început de an calendaristic, bugetar şi fiscal, mă adresez dvs., mulţumindu-vă, în primul rând, pentru colaborarea bună pe care am avut-o în anul 2018, dvs. îndeplinindu-vă obligaţiile fiscale, civice și nu numai, iar noi, reprezentanţii primăriei şi ai consiliului local, în măsura posibilităţilor şi oportunităţii, încercând să satisfacem cerinţele locuitorilor noştri.

Într-o analiză sumară a activităţii noastre în anul 2018, nu putem să nu scoatem în evidenţă faptul că, în ceea ce priveşte investiţiile, anul 2018 a fost anul licitaţiilor pentru execuţie. Încă o dată reiterez faptul că aceste proceduri de licitaţii, sunt etapizate, sunt de durată şi anevoioase şi, cu titlul de exemplu, vă pot spune că licitaţia pentru canalizare menajeră a durat 7 luni, în condiţiile în care nu s-au depus contestaţii, altfel achiziţia execuţiei era şi mai lungă.

Revenind la lucrările de investiţii executate în 2018 putem spune că s-au finalizat și s-au recepţionat Podeţul cu apărările de mal de la Burneşti, peste Râul Târgului, terenul sintetic de la Şcoala veche Lăzărești, s-au achiziţionat dotările la Căminul cultural Lăzăreşti care a devenit astfel funcţional, s-au realizat alveolele, refugiile privind 3 staţii pentru mijloacele de transport în comun pe DN 73, la Intrarea pe Valea Pechii, stg. și dr. şi în Lăzărești, în pct. Oceanu.

Referitor la staţii, în prima parte a anului în curs, pentru toate cele 11 staţii situate pe DN 73 se vor confectiona şi monta copertine/acoperişuri de protecţie a călătorilor. S-au mai realizat și alte lucrări de mai mică anvergură cum ar fi lucrările executate la culte și biserici, împrejmuirile la platformele de gunoi, introducerea unor tuburi de preluare a apelor pluviale pe căile publice.

Și pentru ca am amintit de licitațiile finalizate în 2018 sau aflate în curs de finalizare vă spunem că s-a adjudecat execuția lucrării de Reţea de canalizare menajeră şi staţie de epurare în comuna Schitu Goleşti, etapa I, în data de 14.12.2018 semnându-se cu ofertantul câștigător Asocierea SC Constructii Drumuri şi Lucrări de Artă SRL, SC Zeus SRL şi SC Selca SRL, contractul de execuție a lucrării, pentru suma de 7.946.961, 07 lei, cu termen de execuție de 13 luni din momentul predării amplasamentului.

Predarea amplasamentului și ordinul de începere se vor realiza, date fiind condiţiile de iarnă, probabil în luna martie 2019. Aşa cum se cunoaşte lucrarea de canalizare este o lucrare dorită de locuitori dar şi complexă, pe parcursul executării lucrării, pe perioade scurte, se va produce şi un disconfort pentru populație și aici mă refer la accesul la proprietății, circulaţia pe trotuare care, în parte, vor fi afectate și apoi refăcute și, de aceea adresez rugămintea ca locuitorii să sprijine executarea acestei lucrări, să fie înțelegători pentru ca orice lucrare, pe parcursul execuției, colateral, poate produce, temporar şi neajunsuri.

Tot în prima parte a anului 2019 va începe lucrarea de investiție Reabilitare Cămin Cultural Schitu Golești, investiție care se va realiza cu fonduri europene, licitația de execuție începută în octombrie 2018 este într-o fază avansată, lucrarea estimată este de 2.206.260 lei, inițial, la licitaţia de execuţie s-au înscris 3 firme, după analiza eligibilităţii, au rămas în competiţie 2 ofertanţi, termenul de execuție este de 18 luni.

Și tot în faza avansată de licitaţie de execuție, începută în noiembrie 2018, este și Construcția podului peste Valea Poienarilor din punctul Costea, satul Valea Pechii, valoarea estimată a lucrării este de 784.210. lei, cu fonduri din bugetul local, 2 ofertanți își dispută întâietatea, probabil în primăvara acestui an lucarea va începe și va avea termen de execuție 6 luni.

În prima parte a anului 2019 se va realiza și lucrarea de Racordare a satului Loturi la rețeaua de apă a municipiului Câmpulung, sumele alocate pentru această lucrare, din bugetul local și cel judeţean, totalizează 192 mii lei, însă până la această dată nu s-a putut începe această investiție importantă pentru Loturi și pentru noi datorită problemelor birocratice și de ordin legislativ, respectiv cadastru la Câmpulung și la noi, avizări și aprobări date de Consiliul Județean Argeș, etc.

În anul 2018 s-au mai făcut pași în direcția asigurării siguranței cetățeanului, din luna aprilie 2018 o firmă de pază, asigura în fiecare noapte, cu 2 angajați patrularea cu autoturismul pe trasee prestabilite, acoperind de 2 ori suprafața comunei.
În anul care a trecut a fost respectat Calendarul evenimentelor culturale propuse de autoritățile locale din Schitu Golești, și aici amintim Ziua comunei și aprinderea Flacării Centenarului, Omagierea Zilei Eroilor de Înălțare, Ziua Diasporei, Ziua Națională, dar și serbările de sfârșit de an școlar și de Crăciun la Căminul Cultural Lăzăreşti.

Oricum, revenind la investiții, v-am făcut o prezentare a proiectelor aflate în prag de execuție, mai sunt și altele în diferite faze de obținere a finanțării cum ar fi Sala de Sport Școlară de la Schitu Golești, prin CNI (buget de stat), Sala de Sport de la Școala Lăzărești, eligibila prin POR (fonduri europene), s-a realizat SF pentru introducere rețea de gaze în Loturi și Valea Neagră (Program buget de stat), Canalizare în satele Valea Pechii și Loturi, Modernizarea Școlii Vechi Lăzărești (fonduri europene-GAL) și altele.

Îmi exprim speranța că proiectele pe care vi le-am precizat vor începe să prindă contur începând cu anul 2019, că lucrurile se vor mişca în direcția dorită de noi toți, contez pe sprijinul dvs. şi aştept, în vederea elaborării bugetului pe anul 2019, ca unele propuneri să vină de la dvs., schiţate pe o foaie de hârtie și depuse la registratura Primăriei sau pot fi comunicate prin rețelele de socializare.

Şi pentru că suntem la început de an, vă adresez un sincer ,,La multi ani, cu sănătate, bucurii și realizări!”, primar Vasile Tudorel Miriță.

About The Author

Related posts