Florin Lițoi în preferințele câmpulungenilor pentru funcția de primar al Câmpulungului
Florin Lițoi în preferințele câmpulungenilor pentru funcția de primar al Câmpulungului

Florin Lițoi în preferințele câmpulungenilor pentru funcția de primar al Câmpulungului

Pentru că astăzi este sâmbătă, s-a încheiat sondajul realizat de Ziarul din Muscel pe Facebook. De câteva săptămâni redactorii ziarului au lansat mai multe sondaje cu două opțiuni în spațiul public, ținând cont de dorințele câmpulungenilor de a se înscrie în cursa pentru funcția de primar al Câmpulungului. Și credeți-ne pe cuvânt, sunt multe…

Săptămâna aceasta au intrat în sondaj Florin Lițoi și Bogdan David, de la PNL. Ambii au 42 de ani și dorință de a schimba ceva în orașul de la poalele Mateiașului, în care s-au născut.

Pe parcursul celor 6 zile cei doi candidați au primit 471 voturi, distribuite astfel – Florin Lițoi – 288 voturi, iar Bogdan David – 183 voturi. Sondajul a avut un impact pe 9018 persoane și a creat 2.246 de interacțiuni.

Bogdan David a fost numit de curând director la ABAAV Argeș, o funcție de conducere privind gospodărirea apelor pe teritoriile a șase județe.

Profesorul de la Universitatea din Bucureşti şi omul de afaceri, Florin Liţoi s-a transferat de la PNL Bucureşti la PNL Câmpulung. Deşi este profesor la Universitatea din Bucureşti, Florin Liţoi are mai multe firme în Câmpulung .

Are şi o serie de proiecte pentru comunitate: „Sunt născut, crescut şi educat în Câmpulung. Consider că am atins acea maturitate la care pot să împărtăşesc din experiența şi cunoştinţele mele. Am învăţat în cei 42 de ani să nu mă dau niciodată la o parte şi să nu renunţ niciodată la ce vreau să fac.  Mi-am propus să fac un proiect de oraş pentru următorii 15-25 de ani.

Vreau o dezvoltare puternică a relaţiei cu administraţia, indiferent de culoarea politică tocmai pentru a duce la sfârşit proiectele începute şi să nu le mai schimbăm de la o administraţie la alta. În ultima perioadă s-au început proiecte, unele bune, unele mai puţin bune,  unele proaste, unele fără viziune, să nu se mai întâmple acest lucru, vreau să lucrăm tot timpul pentru comunitate, să ne aplicăm urechile către doleanţele comunităţii.  Sunt un împătimit de cunoaştere, de nou şi de aceea merg la toate conferinţele despre Smart City, City Management. Cred că acest lucru este prioritar şi asta trebuie implementat, un Smart City, un City Management.

De aceea trebuie să implementăm aceste idei pentru că astfel trecem de la o administraţie inactivă, pe termen scurt la una activă şi pe termen mediu şi lung la una pro-activă, care să se aplece asupra doleanţelor cetăţenilor. Trebuie să ne axăm foarte mult şi pe latura socială pentru că oraşul Câmpulung este un oraş frumos, foarte cochet, dar trebuie să avem grijă de pensionari, iar dacă tinerii pleacă trebuie să-i aducem înapoi.

Majoritatea tinerilor care au plecat din Câmpulung, fie în Bucureşti, fie în alte oraşe, fie peste hotare, la un moment dat se vor întoarce, iar atunci trebuie să le asigurăm un nivel calitativ ridicat al vieţii.

Eu sunt unul dintre investitorii din Câmpulung care de 10 ani de zile dezvolt un business în acest oraş şi care am în jur de 70-100 de oameni şi vă spun că nu avem loc, primăria nu are un teren pe care să îl ofere investitorilor pentru a dezvolta o industrie mare. Noi trebuie să ne axăm pe turism, turismul este viitorul Câmpulungului. Atrăgând turism se dezvoltă automat şi celelalte industrii conexe.

Vorbesc despre genul de business de familie, acesta este viitorul şi fiecare trebuie să se gândească să se gospodărească la nivelul lui. Şi dacă fiecare, începând de la primar, dacă el este un bun gospodar, el va împrăştia în sufletele oamenilor acest sentiment de gospodar, pentru că nu poate schimba doar primarul aceste lucruri, fiecare trebuie să facă schimbarea. Sunt multe de făcut, multe de spus, sunt convins că împreună vom reuşi, suntem aici o echipă, exact cum au spus şi colegii mei. Oricare dintre noi va merge mai departe va fi susţinut, eu sunt aici să susţin pe toată lumea. Vreau acum să îl parafrazez puţin pe Petre Ţuţea care spunea că românii trebuie să se trezească şi să îşi aleagă conducători care îşi iubesc ţara, eu vreau să spun că cei din Câmpulung trebuie să se trezească şi să aleagă un conducător care iubeşte oraşul”.   

About The Author

Related posts