La 104 ani, aştepta moartea nu pe primar cu tort! Cea mai bătrână din Muscel…

La 104 ani, aştepta moartea nu pe primar cu tort! Cea mai bătrână din Muscel…

A devenit cea mai longevivă femeie din Muscel şi cel mai probabil din Argeş! Ileana (Lenuţa) Păceşică are 104 ani şi este din Poienarii de Muscel.

Este sănătoasă, lucidă, vorbeşte coerent, dar nu se mai poate da jos din pat. Lenuţa este văduvă de mulţi ani. Are un copil şi vreo 7 nepoţi.

Lenuţa Păceşică s-a născut la data de 30.01.1914, fiind în zodia Vărsător. Îşi aduce perfect aminte de anul naşterii dar şi de viaţa sa care a fost cu multe urcuşuri şi cobărâşuri.

Pentru că nu a putut ajunge la ziua ei de naştere, primarul localităţii Poienarii de Muscel, Ion Banzea împreună cu cei din conducerea administraţiei publice i-au făcut Ilenei Păceşică o surpriză, de ziua femeii. I-au dat un tort, în care femeia a suflat cu putere şi un plic cu 500 de lei.

,,Nu mă aşteptat să vină primarul la mine. La moarte mă aşteptam. Sunt supărată că nu mă mai pot da jos din pat. Până la 101 ani am muncit, pentru că am rămas văduvă de tânără, bărbatul meu a fost cioban la oi. Fata mea are 75 de ani, dar este şi ea bolnavă. Eu nu am boli, dar nu mă mai ţin picioarele, a spus bătrânica.

Se ajunge foarte greu la casa ei, iar vecinele nu o mai pot vizita din cauza drumului. Primarul Ion Banzea a promis că în această primăvară va face tot posibilul să refacă drumul, nu pentru ca femeia să ajungă în cimitir, dar să poată fi ajutată de mai mulţi oameni.

Elena Ceauşel, în vârstă de 101 ani

Conducerea primăriei a mai mers la o altă bătrână pe Valea Îndărăt. Are 101 ani şi a primit tot un tort şi un plic cu bani. În Poienarii de Muscel, localnicii trăiesc foarte mult.

Din păcate Elena Ceauşel nu mai vede deloc, dar l-a recunoscut pe primarul Banzea după voce. Are o fată, 2 nepoţi, 3 strănepoţi şi 2 stră-stră nepoţi. La vârsta de 87 ani băga aţă pe ac şi cosea de mână. Când a ajuns pe la 90 de ani nu s-a mai putut da jos din pat şi din nefericire a pierdut şi vederea.

 

 

 

 

About The Author

Related posts