La #Parlament a avut loc o evaluare a implementării Mecanismului de Protecție Civilă a Uniunii Europene în #România
La #Parlament a avut loc o evaluare a implementării Mecanismului de Protecție Civilă a Uniunii Europene în #România

La #Parlament a avut loc o evaluare a implementării Mecanismului de Protecție Civilă a Uniunii Europene în #România

Joi a avut loc la #Parlament o evaluare a implementării Mecanismului de Protecție Civilă a Uniunii Europene în #România. La aceasta au participat deputaţii André Chassaigne, membru al Comisiei pentru apărare naţională şi forţe armate din Adunarea Naţională franceză şi președintele Grupului parlamentar de prietenie Franţa-România, şi Jean-Marie Fiévet, secretar al Comisiei pentru apărare naţională şi forţe armate.

,,În calitate de președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților am fost prezentă la acțiune alături de Radu-Marin Moisin, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză – Adunarea Naţională, deputat Rozália-Ibolya Biro, preşedintele Comisiei pentru politică externă, Mihai Badea, președintele Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, deputat Dumitrina Mitrea, vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri europene, deputat Laura-Cătălina Vicol-Ciorbă, vicepreședinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză – Adunarea Naţională, deputat Sorin-Dan Moldovan, vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, și deputat Filip Havârneanu, secretar al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză – Adunarea Naţională.

Mecanismul de protecție civilă al Uniunii coordonează la nivelul UE răspunsul la dezastrele naturale și la cele provocate de om. În ultimii ani, România a participa la numeroase acțiuni de asistență internațională la dezastre, iar acum țara noastră a solicitat ajutor în contextul pandemiei de coronavirus. Partea franceză ne-a informat că deja sunt pe drum către România echipamente și medicamente care să ajute țara noastră să facă mai bine față luptei împotriva Covid-19.

În activitatea mea am acordat mereu o atenție aparte Franței pe care o consider nu doar un important partener strategic, ci și un prieten de nădejde. Nu pot să nu amintesc de investițiile franceze făcute în ultimele decenii în industria românească. Un exemplu solid, printre multe altele, este chiar Uzina #Dacia de la Mioveni, județul Argeș, județ în care am rădăcinile și pe care îl reprezint în Parlamentul României.

În mandatul anterior de deputat, în calitate de de președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză – Adunarea Națională, cât și de președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, am participat la numeroase schimburi de exeriență și întrevederi de lucru atât în România, cât și în Franța, subliniind de fiecare dată contribuția acțiunilor de diplomație parlamentară în susținerea legăturilor bilaterale dintre cele două țări.În plus, în contextul pandemiei de coronavirus este esențial să continuăm să fim solidari și să găsim împreună cele mai bune soluții pentru a depăși dificultățile cu care ne confruntăm!

Nous avons toujours considéré important le dialogue bilatéral avec la France, dans toutes ses dimensions.C’est pour cette raison que, dans toute mon activité parlementaire, mais aussi dans mon mandat actuel de Présidente de la Commission de l’administration publique et de l’aménagement du territoire de la Chambre des Députés, j’ai accordé une grande importance à la communauté francophone, que je considère un partenaire stratégique important et un ami de confiance.

Les fondements des relations entre la Roumanie et la France appartiennent à la fois à la tradition historique et aux affinités linguistiques, à présent la relation bilatérale agissant à la fois dans l’économie et dans l’éducation, la culture, la santé, la défense et l’énergie.Je voudrais évoquer les investissements réalisés au cours des dernières décennies par la communauté française dans l’industrie roumaine.

Un exemple concret, parmi tant d’autres, est l’usine Dacia de Mioveni, dans le département d’Argeș, le département où j’ai mes racines et que je représente au Parlement roumain. Lors de mon précédent mandat de députée, en ma qualité de Présidente du Groupe parlementaire d’amitié avec la République française – Assemblée nationale, ainsi que celui de Présidente de la Section roumaine de l’Assemblée Parlementaire de la Francophonie, j’ai participé à de nombreuses échanges de visites et des réunions de travail tant en Roumanie qu’en France, relevant, chaque fois, la contribution des actions de diplomatie parlementaire au soutien des relations bilatérales entre les deux pays”, a declarat deputatul Simona Bucura Oprescu.

About The Author

Related posts