Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: ,,Spitalul nou de la Mioveni este o adevărată bijuterie”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: ,,Spitalul nou de la Mioveni este o adevărată bijuterie”

Pandemia a oprit deschiderea celui mai nou spital din România, abia construit și utilat foarte modern, la Mioveni. Fondurile pentru deschidere s-au cam dus, iar medicii argeșeni speră într-o intervenție care să le salveze spitalul, pentru ca apoi spitalul să-și îndeplinească menirea și să poată salva, la rândul lui, oameni.

Pandemia de coronavirus a venit exact în perioada în care conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni trebuia să facă angajări și să renegocieze contractul cu Casa de Sănătate. Totul s-a blocat, iar banii au fost deja cheltuiți pentru noile necesități.

Spitalul Orășenesc Mioveni a fost inaugurat anul trecut. Construcția lui a durat trei ani și jumătate și a costat 68 de milioane de euro. La începutul acestui an conducerea spitalului a început procedurile pentru darea în funcțiune a spitalului la capacitate maximă, dar a venit epidemia de coronavirus și totul a fost amânat, iar problemele de funcționare sunt acum disperate.

Pentru menținerea pe linia de plutire a spitalului, autoritățile din Mioveni au apelat la ministrul Sănătății, după ce spun că de la nivel județean nu au primit sprijin.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a venit personal să vadă spitalul. „Am vrut să văd la fața locului acest spital, o construcție deosebită, cu o dotare deosebită. În următoarea perioadă voi face o analiză în vederea dării acestui spital în folosul argeșenilor”, a promis Nelu Tătaru.

Afirmațiile ministrului au fost făcute undeva în luna iunie, iar astăzi, 10 septembrie prezent pentru a doua oară în Argeș, ministrul Nelu Tătaru și-a menținut promisiunile. Mai mult decât atât a declarat că noul spital de la Mioveni este o adevărată bijuterie.

,,Am făcut o vizită la invitația autorităților locale cât și a colegilor mei. Am evaluat situația noului spital deoarece corpul vechi a fost transformat în spital Covid 19. Noul spital funcționa pe cele 114 paturi din cele de la nivel național am reușit să mai aducem 36 de paturi să ajungă la 150 de paturi contractabile cu Casa de Asigurări de Sănătate.

În viitorul apropiat sperăm să mai obținem de la nivel național alt număr de paturi. Pentru mine acest spital este o bijuterie. Încercăm să îl aducem la un nivel optim, să își poată asigura prin decontările de la Casa de Asigurări de Sănătate activitatea și tot ce are nevoie pentru dotări”, a declarat ministrul Nelu Tătaru în urma vizitei efectuate în Argeș.

About The Author

Related posts