20.7 C
Campulung Muscel
marți, 9 august, 2022

Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, a recunoscut că a folosit bani din subvenții pentru excursii exotice

Alte Știri

Direcția Națională Anticorupție a trimis ieri, la Tribunalul București, un acord de recunoaștere a vinovăției semnat de fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici. Acesta va primi 6 ani închisoare pentru faptul că a cheltuit fraudulos banii din subvenții de la stat încasați de această formațiune politică.

Procurorii au stabilit că, în perioada 10 aprilie 2017 – 22 mai 2018, Drăghici, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând PSD, ar fi utilizat suma totală de 550.522 lei din conturile partidului pentru achitarea, către o societate comercială, a unor cheltuieli ocazionate de deplasarea și/sau cazarea în destinații turistice exotice a sa și a altor persoane.

De menționat este că, din suma de mai sus, 231.040 lei ar fi reprezentat o parte din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă. ”Pe parcursul urmăririi penale s-au depus într-un cont deschis de ANABI pe numele inculpatului, sumele reprezentate de paguba cauzată și cheltuielile judiciare efectuate în etapa urmăririi penale, fiind dispuse măsuri asiguratorii pe acele sume de către procurorii DNA”, a menționat DNA.

Continuarea o găsiți AICI.

 

Ultimele Știri

Știați că în România există cel mai mare lac helioterm din lume?

Știați că în România există cel mai mare lac helioterm din lume? Este cunoscut faptul că România dispune de...

Alte știri din aceeași categorie