Nu mai sunt locuri în spitale, bolnavii Covid vor fi băgați în corturi!

Nu mai sunt locuri în spitale, bolnavii Covid vor fi băgați în corturi!

Din păcate, nici în Argeș nu mai sunt prea multe locuri libere în spitale. La spitalul TBC din Câmpulung mai sunt câteva locuri și la hotelul primăriei, dar pentru asimptomatici. Secțiile ATI sunt la refuz. Se vor folosi corturile de oxigen, pentru bolnavi.

În Argeș se testează mult față de alte județe. Avem trei laboratoare de testare de stat și alte 5 laboratoare private. În medie, în laboratoarele de stat, se efectuează aproximativ 350 de teste, zilnic. Au fost efectuate, de la începutul pandemiei, peste 17.000 de teste, fiind testate aproximativ 10.000 de persoane. Ghinion, toți cei care se testează sunt găsiți pozitivi.

Județul Argeș are o populație numeroasă, puternic industrializat, cu foarte multe companii mari pentru care lucrează multe persoane și care ajung la locul de muncă utilizând mijloace de transport în comun, autobuze sau maxi taxi dedicate, riscurile de infectare fiind mult mai mari decât în alte județe mai mici, predominant rurale.

Trebuie să înțelegem că această pandemie, dată de o boală infecțioasă, nu poate fi gestionată doar prin eforturile instituțiilor publice, prin activități de verificare și control, ci și prin cooperarea populației. Cetățenii trebuie să înțeleagă că prevenirea răspândirii unei boli infecțioase se face prin purtarea corectă a măștii de protecție, prin păstrarea distanței fizice față de alte persoane, prin o mai bună igienă a mâinilor (spălarea cu apă și săpun), prin evitarea aglomerațiilor.

foto descriptiv

About The Author

Related posts