O nouă analiză a apei, confirmă calitatea acesteia!

O nouă analiză a apei, confirmă calitatea acesteia!

O nouă analiză a apei, confirmă calitatea acesteia!

Prin apă potabilă se înțelege apa destinată consumului uman. Aceasta poate fi:

  • orice tip de apă în stare naturală sau după tratare, folosită pentru băut, la prepararea hranei ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei și indiferent dacă este furnizată prin rețea de distribuție, din rezervor sau este distribuită în sticle ori în alte recipiente;

  • toate tipurile de apă folosită ca sursă în industria alimentară pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substanțelor destinate consumului uman.

În România apa potabilă este definită și reglementată prin Legea nr. 458 din 8 iulie 2002 – privind calitatea apei potabile, completată și modificată prin Legea nr. 311 din 28 iunie 2004.

La nivelul Uniunii Europene, apa potabilă este reglementată prin Directiva 98/83/CE privind calitatea apei destinate consumului uman.

 

Iată rezultatele analizelor la plecarea din Staţia de Tratare Calea Pietroasă şi din două puncte ale reţelei de distribuţie (mal stâng-mal drept):

 1.Tip probă: apă potabilă

Client: S.C. EDILUL CGA S.A.

Loc de prelevare: Plecare Staţia de Tratare Calea Pietroasă

Proba prelevată conform SR ISO 5667-5/1998 şi ISO 19458/2006 (E)

Observaţii: apa se încadrează în valorile admise, conform Legii calităţii apei nr. 458/2002 cu completările ulterioare

 pH: (valoare admisă: 6,5-9,5 unităţi de pH), valoare obţinută: 7,8

Turbiditate: (valoare admisă: < 5 FNU), valoare obţinută: 0,40

Amoniu (NH4+): (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: ˂0,03

Azotaţi (NO3) (valoare admisă: 50 mg/l), valoare obţinută: 1,10 mg/l

Azotiţi (NO2) (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: ˂0,01

Clor rezidual (Cl2) liber (valoare admisă: 0,1-0,5 mg/l), valoare obţinută: 0,5mg/l

Duritate totală (valoare admisă: 5 grade germane), valoare obţinută: 1,84

Din punct de vedere microbiologic, apa este conformă. 

2. Tip probă: apă potabilă

Client: S.C. EDILUL CGA S.A.

Loc de prelevare: str. Piața Agroalimentară (mal drept)

Proba prelevată conform SR ISO 5667-5/1998 şi ISO 19458/2006 (E)

Observaţii: apa se încadrează în valorile admise, conform Legii calităţii apei nr. 458/2002 cu completările ulterioare

 pH: (valoare admisă: 6,5-9,5 unităţi de pH), valoare obţinută: 7,8

Turbiditate: (valoare admisă: < 5 FNU), valoare obţinută: 0,50

Amoniu (NH4+): (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: ˂0,03

Azotaţi (NO3) (valoare admisă: 50 mg/l), valoare obţinută:1,41 mg/l

Azotiţi (NO2) (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: ˂0,01

Clor rezidual (Cl2) liber (valoare admisă: 0,1-0,5 mg/l), valoare obţinută: 0,10mg/l

Duritate totală (valoare admisă: 5 grade germane), valoare obţinută: 1,85

Din punct de vedere microbiologic, apa este conformă.

3.Tip probă: apă potabilă

Client: S.C. EDILUL CGA S.A.

Loc de prelevare: str. I.C. Brătianu (mal stâng)

Proba prelevată conform SR ISO 5667-5/1998 şi ISO 19458/2006 (E)

Observaţii: apa se încadrează în valorile admise, conform Legii calităţii apei nr. 458/2002 cu completările ulterioare

 pH: (valoare admisă: 6,5-9,5 unităţi de pH), valoare obţinută: 7,6

Turbiditate: (valoare admisă: < 5 FNU), valoare obţinută: 0,55

Amoniu (NH4+): (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: ˂0,02

Azotaţi (NO3) (valoare admisă: 50 mg/l), valoare obţinută: 1,54 mg/l

Azotiţi (NO2) (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: ˂0,01

Clor rezidual (Cl2) liber (valoare admisă: 0,1-0,5 mg/l), valoare obţinută: 0,3mg/l

Duritate totală (valoare admisă: 5 grade germane), valoare obţinută: 1,85

Din punct de vedere microbiologic, apa este conformă.

About The Author

Related posts