Preoții argeșeni au fost felicitați pentru activitățile desfășurate în parohii

Preoții argeșeni au fost felicitați pentru activitățile desfășurate în parohii

Clericii argeșeni din protopopiatele Mioveni, Topoloveni, Pitești, Costești și Câmpulung Muscel s-au întâlnit în această săptămână în cadrul conferințelor preoțești de toamnă. Evenimentele s-au desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, fiind organizate pe rând în zilele de luni, marți și miercuri.

Cu această ocazie, preoții conferențiari au dat citire unor referate în care au fost tratate diferite teme legate de Anul omagial închinat patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu.
Cunoscându-l personal, Ierarhul Argeșean a vorbit celor prezenți despre patriarhul Iustin Moisescu, născut în parohia argeșeană Cândești, amintind de realizările deosebite ale acestuia.

Cu această ocazie au fost difuzate două filme realizate de televiziunea Trinitas Tv, care au prezentat pe scurt activitatea desfășurată la conducerea Bisericii Ortodoxe Române a celor doi patriarhi.

Preoții argeșeni au fost felicitați pentru că au desfășurat în parohiile lor activități social-filantropice, educaționale, culturale, administrativ-gospodărești și catehetice.
Ierarhul Argeșean le-a amintit că Biserica are o importanţă deosebită în creşterea şi mai ales în educarea viitoarelor generaţii în spiritul valorilor autentice, în vederea formării personalităţii religios-morale din care să iasă oameni integri şi de un caracter ferm şi de neclintit.

About The Author

Related posts