Preoții intră în faliment sau se reconfigurează în planul muncii…

Preoții intră în faliment sau se reconfigurează în planul muncii…

Preoții din Argeș își câștigă salariu lunar în funcție de veniturile pe care le obțin la biserici, adică în funcție de serviciile pe care le prestează. În funcție de aceste venituri mai primesc o sumă de bani de la bugetul județean dar aceasta nu este fixă în fiecare an. Sunt preoți care au încasat în luna martie doar 200 de lei, iar restricțiile ordonanțelor militare îi sperie îngrozitor pe unii, privind ziua de mâine. Unii iau în calcul să se retragă din preoție, alții să își găsească un alt loc de muncă, în funcție de cât le este permis.

Nu numai preoții au de suferit dar și călugării și călugărițele care se bucurau de ajutorul oamenilor care le vizitau locașele de cult unde aceștia își desfășoară viața monahală.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că se ia în considerare ca slujbele să fie ținute în curțile lăcașurilor de cult pentru a se păstra distanțarea socială.

„Suntem în curs de evaluare. Deocamdată în data de 15 mai, în principiu am luat deciziile, relaxarea măsurilor va fi graduală. Cel mai probabil, când va fi permisă oficierea slujbelor nu se va putea face în spații închise și va fi cel mai probabil în afara bisericilor. Oricum vine vara și se pot organiza în bune condiții în afara bisericicilor, cu respectarea distanței fizice sanitare cu portul măștii și cu alte reguli care vor fi impuse” a declarat Orban.

About The Author

Related posts