Prin vot au fost reconfirmate structurile de conducere ale OFSD Argeş!
Prin vot au fost reconfirmate structurile de conducere ale OFSD Argeş!

Prin vot au fost reconfirmate structurile de conducere ale OFSD Argeş!

Joi, 24 septembrie, la Teatrul „Alexandru Davila” din Piteşti s-au desfăşurat lucrările şedinţei Conferinţei Judeţene Extraordinare a Organizaţiei Femeilor Social-Democrate Argeş. La eveniment au fost prezenţi şi invitaţi de la nivel judeţean, precum şi de la nivel naţional – Ecaterina Andronescu – fost ministru al Educaţiei şi Cercetării, Maria Lazăr – secretar general al Organizaţiei Naţionale de Femei a PSD, Doina Pană – vicepreşedinte, Cătălina Ştefănescu – deputat de Teleorman, dar şi invitaţi din alte judeţe. Din partea Biroului Permanent Judeţean Argeş au participat preşedintele interimar al PSD Argeş, Şerban Valeca, preşedintele executiv interimar al PSD Argeş, Ion Georgescu, vicepreşedinţii PSD Argeş, Radu Vasilică, Gheorghe Marin, Ion Dumitru, Dan Manu, Iustin Dejanu, precum şi Vasile Negoescu, preşedintele organizaţiei de pensionari a PSD Argeş. 

După cuvântul invitaţilor, deputatul Simona Bucura Oprescu, preşedinte OFSD Argeş, a prezentat un raport de activitate al organizaţiei şi apoi au urmat discuţii interactive. Prin vot au fost reconfirmate (şi completate, acolo unde a fost cazul) structurile de conducere ale OFSD Argeş, respectiv Consiliul Judeţean al organizaţiei şi Biroul Permanent. Au fost desemnaţi şi delegaţii pentru şedinţa Conferinţei Naţionale a OFSD.

De asemenea, au fost prezentate proiectele organizaţiei pentru perioada septembrie 2015 – decembrie 2016, fiind adoptată şi o rezoluţie privind promovarea femeilor în politică şi administraţie şi susţinerea lor pentru participarea la decizie. Un obiectiv important îl reprezintă creşterea procentului de femei în componenţa consiliilor locale, Consiliului Judeţean, precum şi a numărului de primari, viceprimari şi preşedintelor în structurile administrative alese. Organizaţia Femeilor Social Democrate Argeş îşi doreşte să fie un pol de seriozitate, dezvoltare şi resurse umane, motiv pentru care în cadrul şedinţei Conferinţei Judeţene Extraordinare a Organizaţiei de Femei a PSD Argeş desfăşurată joi, 24 septembrie, la Teatrul „Alexandru Davila” din Piteşti a fost adoptată şi o rezoluţie privind promovarea femeilor în politică şi administraţie. Considerăm că participarea femeilor la actul de decizie atât în administraţie, cât şi în politică reprezintă un factor progres şi de coeziune.

Iată care sunt principiile de bază ale rezoluţiei adoptate: I. Necesitatea participării şi reprezentării proporţonale a femeilor pe listele electorale la alegerile locale şi cele parlamentare din anul 2016, astfel: 1. La alegerile locale pentru consilieri locali şi judeţeni prezenţa femeilor pe listele de candidaţi să fie în proporţie de cel puţin 30%; 2. La alegerile parlamentare, listele din Argeş să cuprindă candidate femei în proporţe de cel puţin 30%; II. Participarea femeilor în structurile de conducere politică şi administrativă, susţnerea lor pentru participarea la decizie: 1. Consolidarea rolului femeilor în activitatea partidului, susţinerea şi promovarea lor la alegerile în partid pentru funcţia de preşedinte la nivelul judeţului, oraşelor şi comunelor; 2. Creşterea procentului de femei în componenţa consiliilor locale, Judeţean, precum şi a numărului preşedintelor în structurile administrative alese; 3. Susţnerea unui număr mai mare de femei pentru ocuparea funcţiilor din instituţiie descentralizate în judeţ; 4. La nivelul judeţului, dar şi al municipiului Piteşti şi în structurile comunale şi orăşeneşti preşedintele OFSD să facă parte din Comisiile create de organizaţile de partid care vor discuta şi aproba listele electorale pentru alegerile locale şi cele generale. OFSD are capacitatea pentru a organiza stagii de pregătire a femeilor pentru implicarea şi susţnerea candidatelor în campaniile electorale la alegerile locale şi cele generale. Femeile social democrate îşi propun să reprezinte o structură consecventă şi echilibrată, implicată în toate activităţile partidului, atât în campaniile electorale, cât şi în munca politică pentru ca împreună cu colegii din partid să asigure câştigarea alegerilor de către PSD.

About The Author

Related posts