Protosinghelul Caliopie apreciază activitatea de la Biserica Şubeşti!
Protosinghelul Caliopie apreciază activitatea de la Biserica Şubeşti!

Protosinghelul Caliopie apreciază activitatea de la Biserica Şubeşti!

Astăzi, slujba religioasă de la Biserica Şubeşti a fost oficiată de un sobor de preoţi, pe lângă preotul paroh al bisericii, protopopul de Muscel, Cristian Moşoianu, şi de protosinghelul Caliopie Ichim, mâna dreaptă a Înalt Prea Sfinţitului Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, Calinic. Prezenţa preotului-călugăr Caliopie la Câmpulung, a fost datorată invitaţiei protopopului de Muscel, dar şi de faptul că domnia sa a dorit să vadă care este activitatea preoţilor din Câmpulung. „Nu ştiu unde o să mai venim, nu avem ceva programat, dar cu siguranţă o să mai venim la Câmpulung şi în Muscel. Acum a fost o conjunctură, părintele protopop ne-ai invitat aici, noi nu am venit la instalarea domniei sale, iar acum vizita a fost ca şi un răspuns la invitaţia dânsului şi o să mai venim. Aici este o atmosferă frumoasă, aşa cum am spus şi la predică, măcar de s-ar cânta în toate bisericile, aşa cum am auzit aici strana„, a precizat Caliopie Ichim.
Pe de altă parte, călugărul Caliopie Ichim, a dorit să vadă Biserica Şubeşti, lăcaş de cult care a fost afectat de incendiul de pe data de 8 mai 1934, atunci când focul a pornit de la Mănăstirea Negru Vodă şi a distrus o parte a cartierului Şubeşti.„Mai este mult de lucru aici, pereţii sunt negri, trebuie să ajutăm la restaurarea picturii. Au fost nişte lucrări făcute, dar în exterior, de consolidare, de extindere, s-au construit anexe, şi tot ce este necesar pentru biserică, acum, următoarea lucrare va fi cea de restaurare a picturii. Este monument istoric, este o pictură valoroasă şi sunt eforrturi financiare importante, însă nu ne sperie suma pentru început, pentru că nu avem surse fixe de venit, astfel sperăm că pe parcurs să găsim oameni care să aibă destulă disponibilitate ca să sprijine şi această lucrare cum a fost şi cu celelalte”, a precizat Caliopie.
Despre vizita sa la Câmpulung, Caliopie a subliniat: „Am venit aici, la Câmpulung, într-un mod firesc, noi avem obligaţie de serviciu să ne deplasăm în teritoriu, până la urmă aceasta este misiunea noastră, un preot paroh trebuie să meargă în biserica lui, eu am obligaţia să merg în diverse biserici ca să văd care este viaţa duhovnicească, activitatea preoţilor. Aici, la Şubeşti, pot să spun că este o activitate apreciabilă, gospodărească”, a mai precizat Caliopie Ichim.

 

About The Author

Related posts