Săptămâna Internațională Erasmus la UPIT

Săptămâna Internațională Erasmus la UPIT

În perioada 20 octombrie-16 Noiembrie 2017, Universitatea din Pitești a fost vizitată de cadre didactice venite din Armenia, Bulgaria și Egipt pentru a susține o serie de prelegeri adresate studenților și pentru a discuta oportunități de cooperare cu Universitatea din Pitești.

Evenimentul – International Erasmus Week – este primul de acest gen pe care biroul de Relații Internaționale îl organizează și are loc în cadrul implementării proiectului de mobilități academice și studențești pe care Universitatea din Pitești l-a câștigat, în premieră, anul trecut, cu 28 de universități din 11 țări situate în afara spațiului UE.

Cele șase cadre didactice venite din Armenia, Bulgaria și Egipt au susținut prelegeri pe teme din domeniile economic și drept, științe aplicate și tehnologii nucleare.

Până la finalul anului universitar 2017-2018, sunt așteptate la Universitatea din Pitești aproximativ 70-80 de cadre didactice și studenți din țări precum: Albania, Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Egipt, India, Iran, Kazahstan, Republica Moldova, Ucraina și Rusia. Acestor țări li se adaugă, desigur, cadrele didactice care vin din țările spațiului european cu care UPIT colaborează de peste 20 de ani.

În acest mod, Universitatea din Pitești dovedește că și-a asumat obiectivele strategice privind internaționalizarea activității și câștigarea unui loc prestigios în rândul universităților internaționale.

About The Author

Related posts