web analytics
Breaking News

Școală de Vară la Închisoarea din Pitești

Școală de Vară la Închisoarea din Pitești

Școală de Vară la Închisoarea din Pitești! S-au deschis aplicațiile pentru ediția a VII-a a Școlii de Vară „Fenomenul Pitești”, organizată de Centrul de Studii în Istoria Contemporană și Memorialul Închisoarea Pitești. Activitățile vor avea loc chiar în fostul penitenciar Pitești, în perioada 15-20 septembrie 2018.

În cele cinci zile de program propriu, Școala de Vară cuprinde cele mai diverse și pline de semnificații activități: seminarii ale unor personalități cunoscute ale scenei culturale și ale vieții publice, ateliere, dezbateri, proiecții de filme documentare sau artistice pe teme specifice, vizite de documentare la Memorialul Închisoarea din Pitești și la Închisoarea Jilava – Fortul 13 (ghid de foști deținuți politici și cercetători), o slujbă de pomenire a persoanelor decedate în închisoare care se află chiar în epicentrul violențelor din penitenciarul Pitești – Camera 4 Spital devenită paraclis) și evenimente publice. 

În același timp, participanții vor avea un dialog deschis cu foștii deținuți politici, care vor fi prezenți printre participanți pe parcursul derulării Școlii. Coordonatorul Școlii de Vară este istoricul Alin Mureșan, cel mai important cercetător al fenomenului Pitești, autor al unor serii de lucrări pe tema și monografia „Pitești. Cronica unei suucideri asistate” (apărută deja în trei ediții).

La cursurile Școlii de Vară se pot participa 15 persoane. Doritorii trebuie să descarce și să completeze formularul de inscriere de pe site-urile  www.istoriecontemporana.ro/sdvfp  și www.inchisoareapitesti.org/sdvfp   până vineri, 24 august (inclusiv) și să trimită la adresa de e-mail contact @ istoriecontemporana.ro .

Printre invitații noștri au fost numărați, pe parcursul anilor precedenți: Dan C. Mihăilescu, Sorin Lavric, Teodor Paleologu, Radu Preda, Nicolae Mărgineanu, Ioana Raluca Voicu-Arnăuțoiu, Florin Müller, Clara Mareș, George Ardeleanu, Ruxandra Cesereanu, Stelian Crăciun (Cedry2k), Andrei Fântănă (Robin și Backstabbers) și foștii deținuți politici Petru Cojocaru, Demostene Andronescu, Dionisie Stoenescu, Gheorghe Plop, Vasile Jacques Iamandi, Constantin „Tache” Rodas, Marcel Petrișor, Galina Răduleanu, Ioan Chiriac.

About The Author

Related posts