Simpozionul Slove Muscelene cel mai reușit eveniment cultural! VIDEO

Simpozionul Slove Muscelene cel mai reușit eveniment cultural! VIDEO

Pe 18 şi 19 iulie, la Câmpulung a avut loc cel mai mare eveniment cultural din ultima perioadă din zona noastră. Cea de-a XI-a ediţie a Simpozionului „Slove Muscelene” a adus la Câmpulung mari personalităţi care au conferenţiat pe tema „Securitatea informației digitale în secolul XXI”.

Au fost două zile, în care profesori universitari doctori, oameni de ştiinţă, reprezentanţi ai marilor biblioteci şi directori de instituţii au prezentat la Câmpulung proiecte unice, cu o structură informaţională greu de egalat.

Evenimentul s-a desfăşurat în Sala de Festivităţi a Primăriei Câmpulung. Sala a fost neîncăpătoare pentru zecile de oameni de cultură care au venit la deschiderea simpozionului, de joi, 18 iulie 2019.

Profesorul universitar doctor inginer Doina Banciu, sufletul acestui eveniment, a povestit cu emoţie că în 2019 sunt 11 ani de la debutul simpozionului, care înainte se ţinea la  Şcoala „Nanu Muscel”, mai apoi în sălile Hotelului „Muscelul”, apoi, dată fiind participarea numeroasă şi conţinutul ştiinţific al evenimentului, Primăria a decis să ofere sala de festivităţi pentru deschiderea oficială.

De-a lungul celor 11 ani, au participat la eveniment invitaţi de marcă, vicepreşedintele Academiei Române, directorul Academiei, directorii marilor instituţii de cultură din domeniul promovării turistice, reprezentanţi ai Ministerelor, ai Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” şi mulţi alţi oameni de ştiinţă.

De asemenea, la deschiderea oficială a evenimentului s-au mai prezentat mesajele din partea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Internaţionale, Biblioteca Naţională a României, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi Muzeul Naţional al Literaturii Române.

De asemenea, unul dintre organizatorii care a trudit ca acest eveniment să se ţină şi anul acesta a fost preotul Ştefan Ştefănescu, directorul Bibliotecii „Ion Barbu” din Câmpulung.

Tot la deschiderea evenimentului, ca în fiecare an, au fost premiați elevii de la Colegiul Național Dinicu Golescu care au reușit să se claseze pe locul 5 la concursul inetrnațional de informatică de la Detroit din America, de către reprezentanții Academiei Oamenilor de Știință.

About The Author

Related posts