Spitalele din Câmpulung se deschid pentru toți bolnavii. Așteptăm decizia finală!

Spitalele din Câmpulung se deschid pentru toți bolnavii. Așteptăm decizia finală!

Spitalele din Câmpulung se deschid pentru toți bolnavii. După ce s-a făcut petiție online, candidatul PNL-ului la funcția de primar, Nicolae Zaharia a cerut în mai multe rânduri sprijin ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, un sprijin chiar personal în ultima vizită a ministrului în Argeș, iar spitalele urmează să se deschidă printr-o hotărâre a CJSSU, după demersurile DSP Argeș.

Asteptăm, acum decizia finală a Ministerului Sănătății că fără ea nu se mișcă nicio rotiță. Vă relatăm mai jos ce s-a hotărât la nivelul Prefecturii Argeș.

Pentru cei care nu știu sau au uitat revenim la primul ordin al Ministrului Sănătății din data de 03.04.2020.

,,În data de 03.04.2020 apare ordinul Ministerului Sănătății 555 prin care pentru județul Argeș era desemnat ca suport COVID-19 Spitalul Municipal doar cu secția de boli infecțioase și maternitate, dar în aceeași zi apare hotărârea CJSSU nr. 14 ce desemnează corpul central ca suport pt bolnavii COVID-19 cu comorbidăți „acute” (nici până în ziua de azi nu ni s-a răspuns ce a însemnat asta) și așa am funcționat din acea zi, deși abia în data de 29 mai am fost incluși cu corpul central ca suport COVID-19 pentru bolnavii cu comorbidăți (au rectificat inepția din hotărârea CJSSU) în ordinul 555 prin completarea adusă de ordinul 961.

Ieri, în urma numeroaselor demersuri întreprinse de toți brusc treziți că se poate (ca orice minune, mai ales în campanie electorală) CJSSU emite hotărârea nr. 41 prin care mai exact un corp al spitalului PNF devine non-COVID, restul de la început este o înșiruire de dacă și cu parcă”, a scris medicul Mădălin Iordache pe pagina sa de socializare.

Pe scurt, corpul central al Spitalului Municipal VA RĂMÂNE SĂ TRATEZE COVID-19 până ce DSP va analiza dacă Spitalul nou Orășenesc Mioveni sau Militar Pitești ne pot lua locul – răspunsul e simplu, asta nu se va întâmpla curând, deoarece Spitalul Mioveni are aceleași argumente din primăvară pentru a nu deveni suport cu corpul nou, iar Ministerul Apărării va refuza pertinent eventuala solicitare ca Spitalul Militar Pitești să ne ia locul.

Deci, în 3 aprilie corpul central a devenit imediat suport COVID-19 doar prin hotărârea de CJSSU, deși abia în 29 mai a fost inclus în ordinul de ministru, azi același CJSSU nu-și asumă nimic. Mai mult, de ieri spitalul din Câmpulung primește prin transfer intermediat de CNCCI bolnavi de COVID-19 cu comorbidăți din București unde nu mai sunt locuri, deși vorbim de capitala țării – locul cu cea mai mare concentrare de spitale și cadre medicale din România.

Prin urmare, aveți grijă de voi și ai voștri, purtați masca, respectați distanțarea fizică și spălați-vă des pe mâini și, dacă țineți la orașul acesta și comunele din zona Muscel încercați să fiți mai implicați și să discerneți realitatea de demagogie, recomandarea medicului Mădălin Iordache.

About The Author

Related posts