Start la electrocasnice prin programul Rabla!
Start la electrocasnice prin programul Rabla!

Start la electrocasnice prin programul Rabla!

Start la electrocasnice prin programul Rabla! Veşti bune pentru românii care vor să-şi schimbe maşinile de spălat, frigiderele sau aparatele de aer condiţionat.

A fost lansat, oficial, programul Rabla pentru electrocasnice. Finanţarea venită de la Ministerul Mediului se acordă sub formă de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++, A+++, din următoarele categorii: maşini de spălat rufe; frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice; aparate de aer condiţionat.

Valoarea voucherelor a fost stabilită după cum urmează:
• 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
• 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
• 300 lei pentru aparate de aer condiţionat cuelectrocasnice eficienţa energetică la răcire (A+++/A++);
• 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++;
• 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++.

Fondului pentru Mediu şi să urmeze paşii de înscriere în program, până la completarea cu succes a acestora. Ulterior, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit. Suma finanţată se scade de către comerciant din valoarea totală a facturii echipamentelor achiziţionate prin program (TVA inclus), iar diferenţa va fi suportată de către persoana fizică, din surse financiare proprii.

Este important de precizat că persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui echipament eligibil, în schimbul predării unui echipament uzat vechi echivalent. Schimbul se face în sistem 1:1. Cetăţenii pot achiziţiona mai multe echipamente în schimbul predării unui număr echivalent de echipamente uzate vechi, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie.

Sursa: adevarul.ro

About The Author

Related posts