Un angajat R.A.R. este acuzat de trafic de influenţă!!!

Un angajat R.A.R. este acuzat de trafic de influenţă!!!

La data de 26.01.2016, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Argeş, au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele lui P.E.V. – angajat în cadrul RAR Pitești, acesta având calitatea de suspect în cadrul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență prev. și ped. de art. 291 Cp rap. la art. 5 și 6 din lg. 78/2000.

În fapt, la data de 23.11.2015, lucrătorii D.G.A. – S.J.A. Argeş au fost sesizaţi prin denunț de numitul K.M.A., cu privire la faptul că în cursul 2014, P.E.V. i-a pretins și a primit de la acesta suma de 300 euro, promițându-i că va interveni la colegii săi din cadrul R.A.R. Pitești ce au atribuții de întocmire a documentelor necesare omologării unui autoturism aparținând lui K.M.A.

Urmare probatoriului administrat, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, a dispus continuarea urmăririi penale față de P.E.V. pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență prev. și ped. de art. 291 Cp rap. la art. 5 și 6 din lg. 78/2000, suspectul fiind condus la sediul unității de parchet menționate în vederea continuării cercetărilor, procurorul dispunând față de acesta măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore.

Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au beneficiat de sprijinul S.R.I. – D.J.I. Argeș.

Facem precizarea că începerea/continuarea urmăririi penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

About The Author

Related posts