Vai de capul nostru! S-a stabilit data până când mai putem ține centralele termice pe gaz natural în locuințe. S-a ajuns la un acord între Parlamentul European și Consiliul Europei cu privire la reducerea emisiilor și a consumului de energie ale clădirilor de pe teritoriul Uniunii Europene.
Astfel, potrivit acestuia, centralele termice pe gaz vor interzise.
Aplicaţia RedNote a câştigat milioane de utilizatori din SUA. „Refugiaţii TikTok” i s-au alăturat înainte de interdicție
ALARMANT. Oamenii obligați să renunțe la centralele de apartament. Pompele de căldură din clădiri se află în centrul atenției pe măsură ce UE își reduce emisiile și stimulează utilizarea energiei curate.
CITEȘTE ȘI. DEZASTRU. Taxă nouă pentru românii care au centrale termice de apartament
„Statele membre vor trebui să stabilească măsuri specifice privind eliminarea treptată a combustibililor fosili utilizați pentru încălzire și răcire, în vederea eliminării complete a cazanelor pe bază de combustibili fosili până în 2040”, se precizează într-un comunicat al Uniunii.
Cât costă un zbor până în SUA după ce România a intrat în Visa Waiver. Prețul biletelor București – New York după 31 martie
Vai de capul nostru! S-a stabilit data până când mai putem ține centralele termice pe gaz natural în locuințe
Același document arată că inclusiv cei care au în momentul de față astfel de centrale vor fi obligați să renunțe la ele până cel târziu în 2040.
CITEȘTE ȘI. Cât de scumpe sunt pompele de căldură. Dacă suntem obligați să renunțăm la centralele termice
European Academies Science Advisory Council precizează că 65 de milioane de locuințe din Uniunea Europeană sunt încălzite în prezent cu centrale termice alimentate cu gaze naturale.
Cele mai multe locuințe cu astfel de centrale sunt în Germania, unde se înregistrează 20 de milioane.
Cel mai „scump oraș” din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai mare decât în București
În România, aproape trei milioane de locuințe dețin centrale termice pe gaz.
La sfârșitul anului 2021, erau instalate aproape 17 milioane de pompe de căldură în întreaga Europă. Acestea nu doar că sunt mai eficiente decât centralele termice. Ci și permit o mai mare utilizare a energiei din surse regenerabile, inclusiv a energiei solare. Continuarea o găsiți AICI.
CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.