15 artiști plastici au expus pentru câmpulungeni!

15 artiști plastici au expus pentru câmpulungeni!

15 artiști plastici au expus pentru câmpulungeni! Printre ei s-a aflat și un invitat special venit tocmai din Turda. Expoziția pe care muscelenii o pot vedea în holul Complexului Comercial Big and Small poartă denumirea de Salonul de Vară.

Invitatul special se numește, Ioan Victor Cacovean este cunoscut ca fiind unul dintre „greii” artelor plastice aiudene și autorul a sute de lucrări plastice de valoare care au făcut obiectul a 14 expoziții personale și a altor câteva zeci de participari la expoziții colective naționale și internaționale.

Fiind un caracter deosebit de exigent, Ioan Victor Cacovean insistă asupra lucrărilor sale nu pentru a le împinge spre perfecțiune, ci mai degrabă pentru a-și expune propria lui mobilitate spirituală. Din această cauză lucrările sale nu se prea pot rândui armonios una lângă alta, chiar dacă unele sunt asemănătoare ca și tematică sau cromatică. Ele sunt aidoma unor organisme aflate în permanentă evoluție ce nu ține neapărat cont de rigoarea cerebrală a construcției care să dicteze raportările cromatice. Se pare că, pentru autor, spațiul pictural al lucrărilor sale este transformat într-un fel de laborator pentru experiențe ce tind spre un decorativ al cărui temă dobândește, uneori, o conotație amplă, liniștită, alteori una agitată.

Multe dintre lucrările lui Ioan Victor Cacovean tind spre pictura figurativă prin conținutul de elemente stilistice și mai ales prin paleta cromatică, prin știința folosirii contrastelor și a îmbinării armonice a culorilor, ele ating uneori grade comparabile cu fovismul, cromatismului violent așezat și aplatizat în bidimensionalitatea suportului.

Pe simeze au mai fost expuse lucrările celor 15 artiști plastici, membrii ai Cenaclului I.D Negulici.

 

About The Author

Related posts