19.8 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 28 mai, 2022

Această parcare se va transforma într-un cinematograf în aer liber!

Alte Știri

Buzunare nebănuite ale orașului Câmpulung se pot transforma de pe o zi pe alta în spații temporare de evenimente și instalații creative. Fundația Pro Patrimonio explorează și testează pentru trei zile amprenta unui actuale parcări, fost spațiu cultural din oraș (teatru de vară), ca spațiu de cinematograf în aer liber.

Prima seară de filme va debuta vineri, 14 septembrie, de la ora 20:00, cu o selecție de 19 scurtmetraje Animest dedicate celor mici, care fac parte din proiectul „Muzeul la Cutie” – un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și derulat de Muzeul Național al Țăranului Român.

Categoria de vârstă 3- 6 ani (60’)
„Paper Polymals” / „Animale de hârtie” (Germania, 2016, 3’54), dir. Waldemar Schmidt.
„She’s Got the Blush” /”Lotte e timidă” (Belgia, 2016, 5’15), dir. Els Decaluwe.
„The Flying Boy” / „Băiatul zburător” (Russia, 2014, 6’24), dir. Eugenia Zhirkova.
„Piccolo Concerto” (Germania, 2016, 6`), dir. Ceylan Beyoglu.
„Tower” / „Turnul” (Lituania, 2014, 8’00), dir. Janis Cimmermanis.
„Prince Ki-Ki-Do, The Swamp Monster” / „Prințul Ki-Ki-Do și monstrul din mlaștină” (Slovenia, 2014, 4’10), dir. Grega Mastnak.
„Please frog, just one sip”/ „Te rugăm, broască, măcar o picătură” (Africa de Sud, 2016, 9`55), dir. Diek Grobler.
„Hey Deer!” (Ungaria, 2015, 6`17), dir. Örs Bárczy.
„SuperBot – A Magnifying Mess” / „SuperBot – sub lupă totul e mai mare” (Argentina, 2013, 3’17), r. Pablo Alberto Díaz, Gervasio Rodriguez Traverso.
„Balloona Laguna” (Germania, 2014, 6’35), r. Matisse Gonzalez.

Categoria de vârstă 6-12 ani (60’)
„Ridiculous Wishes” / „Cele trei dorințe” (Rusia, 2015, 7’21), dir. Ekaterina Savina.
„Leviatan and the Fox” / „Leviatan și vulpea” (Cehia, 2015, 7’12), dir. Lenka Božoňová.
„Let’s Play a Story: the Ant and the Grasshopper” / „Să ne jucăm de-a greierele și furnica” (Croația, 2015, 6’37), dir. Marina Andree Skop.
„Dinosaurs: Terrible Lizards” / „Dinozaurii, șopârle fioroase” (Marea Britanie, 2014, 4’40), dir. Joel Veitch, Alex Mallinson.
„Anatole’s Little Saucepan” / „Tigaia lui Anatole” (Franța, 2014, 5’47), r. Eric Montchaud.
„Song of the Lark” / „Cântecul ciocârliei” (Belarus, 2014, 6’57), r. Tatiana Kublitskaja.
„Tulkou” (Franța, 2013, 11’00), r. Sami Guellaaï, Mohamed Fadera.
„The Brave Mother” / „Mama cea curajoasă” (Rusia, 2014, 5’37), r. Alexandra Lukina.
„Hypnagogic Hallucination” / „Halucinaţie hipnagogică” (Belgia, 2013, 6’30), r. colectiv (13 adolescenți).

Se începe seara de sâmbătă alături de filmul de scurtmetraj „Splendida moarte accident”, un demers artistic important și atipic pentru scena artelor vizuale și cinematografiei din România, cu o recunoaștere internațională notabilă: „Premiul Jean Luc Xiberras” pentru debut la Festivalul Internațional de Animație de la Annecy, Franța, „Cel Mai Bun Film Românesc” la Festivalul Internațional de Animație Anim’est din București, Marele Premiu al Festivalului Internațional de Animație Animateka, Ljubljana, Slovenia, Marele Premiu al Festivalului Cinanima 2017 din Portugalia și plasarea filmului pe shortlistul din care se aleg nominalizările pentru Oscaruri în 2019.

Filmul, inspirat din viața pictoriței Medi Dinu, viață care a traversat secolul XX, este o evocare a unor momente istorice și personalități culturale care au populat viața pictoriței. Personalități precum Ion Barbu, Nae Ionescu, grupul avangardiștilor sunt amintite în film într-o călătorie poetică. Scenariștii Sergiu Negulici și Ioana Nicoară ne vor fi alături pentru mai multe povești.

Seara continuă cu un film clasic, în regia lui Paul Călinescu, după piesa lui Tudor Mușatescu, un punct de referință în cinematografia românească, dar mai ales pentru locuitorii orașului, datorită cadrelor realizate în orașul Câmpulung: „Titanic Vals” (1h30’).

Ultima seară este dedicată partajării patrimoniului cultural, urmând să avem o surpriză cinematografică din vecini: Bulgaria sau Grecia.

Serile de film, dedicate atât copiilor, cât și adulților, se vor derula în perioada 14-16 septembrie 2018, începând cu ora 20:00. Cinematograful în aer liber va fi instalat în centrul orașului, în parcarea de lângă Biblioteca Municipală „Ion Barbu”.

Evenimentele nu presupun o formă de înscriere în prealabil, vă așteptăm așadar direct la locul faptei. Nu există taxă de participare, dar este binevenită orice formă de donație la fața locului.

 

Ultimele Știri

GODENI: Primarul Ion Pădureanu, apel disperat pentru localnici

GODENI: Primarul Ion Pădureanu, apel disperat pentru localnici: "Dragi cetățeni din Costești și Capu Piscului de o săptămână pompăm apă,...
Dr.Max - farmacie online

Alte știri din aceeași categorie