Analizele de laborator o confirmă, apa din Muscel este potabilă!

Analizele de laborator o confirmă, apa din Muscel este potabilă!

Analizele de laborator o confirmă, apa din Muscel este potabilă!

Apa potabilă este mai valoroasă decât oricând în istoria noastră, fiind folosită în agricultură și industrie, și primește din ce în ce mai multă atenție pentru a fi folosită judicios pentru generațiile viitoare.

Toate formele de viață cunoscute depind de apă. Apa este o parte vitală în multe din procesele metabolismului din interiorul organismului. Cantități semnificative de apă sunt utilizate de organism în digestia hranei.

Apa care este potrivită consumului uman se numește apă potabilă. Conform standardului din România, pentru ca apa să fie potabilă sestonul nu trebuie să depășească 1ml/m³.

Pe măsura creșterii populației umane de-a lungul timpului și a folosirii intensive și extensive a resurselor de apă susceptibile de a furniza apă potabilă, problema apei utilizabile a devenit o problemă vitală a omenirii.

SC Edilul CGA SA din Câmpulung, prin laboratorul din cadrul societăţii, face săptămânal analiza apei care pleaca din staţia de epurare către populaţie.

Iată rezultatele analizelor la plecarea din Staţia de Tratare Calea Pietroasă şi din două puncte ale reţelei de distribuţie (mal stâng-mal drept):

               
1.Tip probă: apă potabilă
Client: S.C. EDILUL CGA S.A.
Loc de prelevare: Plecare Staţia de Tratare Calea Pietroasă
Data executării: 09.01.2019
Proba prelevată conform SR ISO 5667-5/1998 şi ISO 19458/2006 (E)
Observaţii: apa se încadrează în valorile admise, conform Legii calităţii apei nr. 458/2002 cu completările ulterioare
SLD = Sub Limita de Detecţie
 
pH: (valoare admisă: 6,5-9,5 unităţi de pH), valoare obţinută: 7,6
Turbiditate: (valoare admisă: < 5 FNU), valoare obţinută: 0,50
Amoniu (NH4+): (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: SLD
Azotaţi (NO3) (valoare admisă: 50 mg/l), valoare obţinută: 1,10 mg/l
Azotiţi (NO2) (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: SLD
Clor rezidual (Cl2) liber (valoare admisă: 0,1-0,5 mg/l), valoare obţinută: 0,5mg/l
Duritate totală (valoare admisă: 5 grade germane), valoare obţinută: 1,79
Din punct de vedere microbiologic, apa este conformă.
 
2. Tip probă: apă potabilă
Client: S.C. EDILUL CGA S.A.
Loc de prelevare: str. Drăcești – Mărcuș (mal drept)
Data executării: 09.01.2019
Proba prelevată conform SR ISO 5667-5/1998 şi ISO 19458/2006 (E)
Observaţii: apa se încadrează în valorile admise, conform Legii calităţii apei nr. 458/2002 cu completările ulterioare
SLD = Sub Limita de Detecţie
 
pH: (valoare admisă: 6,5-9,5 unităţi de pH), valoare obţinută: 7,4
Turbiditate: (valoare admisă: < 5 FNU), valoare obţinută: 0,60
Amoniu (NH4+): (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: SLD
Azotaţi (NO3) (valoare admisă: 50 mg/l), valoare obţinută: 1,30 mg/l
Azotiţi (NO2) (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: SLD
Clor rezidual (Cl2) liber (valoare admisă: 0,1-0,5 mg/l), valoare obţinută: 0,15g/l
Duritate totală (valoare admisă: 5 grade germane), valoare obţinută: 1,79
Din punct de vedere microbiologic, apa este conformă.
 
3.Tip probă: apă potabilă
Client: S.C. EDILUL CGA S.A.
Loc de prelevare: str. Valea Româneștilor (mal stâng)
Data executării: 09.01.2019
Proba prelevată conform SR ISO 5667-5/1998 şi ISO 19458/2006 (E)
Observaţii: apa se încadrează în valorile admise, conform Legii calităţii apei nr. 458/2002 cu completările ulterioare
SLD = Sub Limita de Detecţie
 
pH: (valoare admisă: 6,5-9,5 unităţi de pH), valoare obţinută: 7,4
Turbiditate: (valoare admisă: < 5 FNU), valoare obţinută: 0,55
Amoniu (NH4+): (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: SLD
Azotaţi (NO3) (valoare admisă: 50 mg/l), valoare obţinută: 1,10 mg/l
Azotiţi (NO2) (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: SLD
Clor rezidual (Cl2) liber (valoare admisă: 0,1-0,5 mg/l), valoare obţinută: 0,3mg/l
Duritate totală (valoare admisă: 5 grade germane), valoare obţinută: 1,73
Din punct de vedere microbiologic, apa este conformă.
 
Elaborat,
Şef Laborator, ing. Laura Pepenel

About The Author

Related posts