ARGEȘ: Doar 4 animale au fost afectate de pesta porcină!
ARGEȘ: Doar 4 animale au fost afectate de pesta porcină!

ARGEȘ: Doar 4 animale au fost afectate de pesta porcină!

Doar 4 animale au fost afectate de pesta porcină! Ca urmare a apariției unui focar de pestă porcină africană în localitatea Negrași, județul Argeș, în calitate de președinte al Centrului Local de Combatere a Bolilor, prefectul a convocat cinci ședințe și întâlniri de lucru ale C.L.C.B., materializate prin adoptarea unui număr de cinci  hotărâri, care au vizat:

—adoptarea unor măsuri preventive de limitare a extinderii focarului identificat;

—adoptarea Planului de măsuri privind combaterea pestei porcine africane la nivelul localității Negrași și stabilirea atribuțiilor specifice fiecărei instituții din structura C.L.C.B.;

—ridicarea filtrelor rutiere instalate pentru dezinfecția autovehiculelor ce tranzitează localitatea Negrași;

—acordarea de derogări pentru mișcările de porcine vii din exploatațiile comerciale spre abatoare pentru sacrificare imediată;

—ridicarea măsurilor de restricție în zonele de supraveghere și protecție, cu precizări punctuale privind unele restricții; au fost prelevate un numar de 568 probe din ferme comerciale și gospodarii individuale.

Măsurile adoptate și acțiunile întreprinse ca urmare a hotărârilor C.L.C.B. si-au demonstrat eficiența prin faptul că, în afara unui număr de 4 animale afectate, nu au mai fost raportate cazuri noi de pestă porcină africană în județul Argeș, se arată în bilanțul activității pe 2018 a Instituției Prefectului Argeș.

About The Author

Related posts