Atacurile animalelor sălbatice, puse pe tapet în Parlament de către deputatul Simona Bucura Oprescu

Atacurile animalelor sălbatice, puse pe tapet în Parlament de către deputatul Simona Bucura Oprescu

Atacurile animalelor sălbatice, puse pe tapet în Parlament de către deputatul Simona Bucura Oprescu. Asta pentru că pagubele provocate de urşi şi lupi sunt foarte mari într-o comună din Argeş.

Oamenii se tem să mai meargă prin comună, animalele fiind din ce în ce mai insistente şi mai aproape de gospodării. În plus, acestea au provocat pagube şi în culturile agricole şi plantaţii, cât şi în gospodării şi în rândurile animalelor domestice.

Mai mulţi cetăţeni din Sălătrucu au făcut deja demersurile pentru a obţine, conform legii, despăgubiri, şi aşteaptă implicarea autorităţilor în acest sens.

Principala solicitare a administraţiei locale din comuna Sălătrucu este modificarea legislaţiei privind protecţia faunei sălbatice, în condiţiile în care anumite specii sunt în prezent protejate şi este dificil de combătut creşterea populaţiei de animale sălbatice. Siguranţa cetăţenilor ar trebui să fie mai presus de orice.

În numele cetăţenilor pe care îi conduce, primarul Nicolae Langer din comuna Sălătrucu solicită iniţirea unui demers de modificare rapidă a legislaţiei, dar şi luarea de măsuri imediate pentru protejarea cetăţenilor prin îndepărtarea animalelor de comunităţile umane.

În aceste condiţii, deputatul Simona Bucura Oprescu a adresat mai multe întrebări ministrului Agriculturii, Petre Daea şi ministrului Mediului, Graţiela Vasilescu, în baza unei interpelări.

 

About The Author

Related posts