Autoritățile locale se gândesc și la o testare în masă a câmpulungenilor! VIDEO

Autoritățile locale se gândesc și la o testare în masă a câmpulungenilor! VIDEO

După ce ieșim din perioada de relaxare, cea aplicată după starea de urgență, autoritățile locale s-au decis să inaugureze laboratorul în care funcționează aparatul de testare performantă Covid 19 care funcționează în Centrul de Afaceri situat lângă Colegiul Tehnic din Câmpulung.

S-a luat această decizie pe fugă, timp în care unele persoane au fost invitate altele nu, după ce o angajată a primăriei Câmpulung s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2.

De la eveniment au lipsit sponsorii pentru că managerul spitalului Nicolae Alexe, în stilul propriu a anunțat acest eveniment cu maxim o oră înainte de producerea lui și atunci erau incertitudini.

Numai că este o problemă, pentru efectuarea primului test, laboratorul trebuie să primească avizul DSP-ului. Aici factorii implicați se încurcă în declarații și mai precis dau vina unii pe alții.

Pentru punerea în funcțiune a acestui laborator au contribuit cu bani spitalul municipal Câmpulung, Holcim și Consiliu Local.

Pentru reabilitatea laboratorului au contribuit Holcim o asociație locală și spitalul prin constructorul și arhitectul care au gândit și recondiționat spațiile existente.

Autoritățile locale se gândesc și la o testare în masă a câmpulungenilor, dar acest lucru se poate realiza numai cu acordul DSP-ului.

La inaugurarea laboratorului pe lângă cei prezenți, Ioan Neacșu, din partea Asociației Salvați Câmpulungul și Muscelul, Alexandru Cotoanță, arhitect, primarul Liviu Țâroiu, constructorul Ion Cotescu, managerul Nicolae Alexe, și alți factori implicați au venit cu informații suplimentare chimistul Mirela Bucurescu și medicul Ana Godea.

,,Noi vom prelucra exudatele faringian și nazal, pentru a identifica virusul SARS-CoV-2, putem face 90 de teste pe zi, iar un cost al testului este de 90 de lei. Un rezultat negativ, nu spune că nu ai infecție, munca noastră depinde de cei care recoltează, de momentul în care se recoltează proba, dacă este infecție cu o cantitate mică de virus, poate da un rezultat fals negativ, dacă proba a fost păstrată, transportată, conservată în condiții necorespunzătoare, noi ca profesioniști, sperăm în rezultate negative. Aparatul poate identifica și alte tipuri de virusuri gripale și agenți patogeni, și alte boli infecțioase”, au declarat cele două cadre medicale care lucrează în laborator.

Dacă reprezentanții Holcim nu au reușit să participe la inaugurarea laboratorului pentru că organizarea managerului Nicolae Alexe a fost una de “excepţie”, asta pentru că a invitat la recepţie doar unul sau doi ziarişti, iar la ora 10.00 nu se ştia nici măcar la primăria Câmpulung, la ce oră se va face inaugurarea, ne-au remis la redacție mesajul de mai jos.

,,Pentru Holcim România, Securitatea și Sănătatea angajaților, a partenerilor și a comunităților în care ne desfășurăm activitatea reprezintă prioritatea numărul 1, indiferent de context.
Din acest motiv, compania s-a alăturat luptei împotriva epidemiei coronavirus alocând 55.000 euro în vederea achiziționării aparatului de testare COVID-19 de tip Real Time PCR și 20.500 euro pentru achiziționarea materialelor de construcție necesare amenajării laboratorului pentru realizare a testelor.

Sperăm ca acest aparat să fie foarte util cetățenilor din Câmpulung și cadrelor medicale. Avem o tradiție de 15 ani, în care Holcim România a sprijinit anual dezvoltarea calității serviciilor medicale din spitalul municipal Câmpulung prin sponsorizări cu echipamente medicale performante.

Vrem să contribuim la creșterea calității vieții și a siguranței comunității noastre și să ajungem zilnic sănătoși acasă la familiile noastre. Ne bucuram ca am putut ajuta comunitatea. Asteptam si autorizarea DSP in vederea punerii in functiune si vom fi cu atat mai bucurosi cand se va realiza primul test la laboratorul din Campulung. Multă sănătate! Echipa Holcim România”.

A.S.C.M. a venit cu contravaloarea proiectării şi manoperei pentru amenajarea spaţiului, care s-a ridicat la 30.000 lei, sponsorizări primite de la firmele And Secom Intexim (17.000 lei), Pet Electric Global (5.000 lei), Auto Aro Group (5.000 lei) şi Acanti Arhi-Form Support (3.000 lei).

Suma totală, care a venit de la partenerii privaţi pentru amenajarea laboratorului PCR, este de 148.326,30 lei. Spaţiul găzduit de Centrul de Afaceri, din incinta Colegiului Tehnic, va fi donat spitalului Câmpulung şi este deservit de personalul pregătit în acest sens.

About The Author

Related posts