Câmpulungeanul Ionuț Butoi din nou în Afganistan!

Câmpulungeanul Ionuț Butoi din nou în Afganistan!

După șapte ani s-a întors în teatrul de operații din Afganistan. Aici a trăit cele mai cumplite momente din viața lui, a rămas într-un scaun cu rotile, iar cel mai bun prieten, Traian Alexandrescu s-a stins sub ochii lui! Câmpulungeanul Ionuț Butoi nu a stat niciun minut pe gânduri, când a aflat că trebuie să se reîntoarcă în Afganistan. Nu în misiune, ci doar în vizită, făcând parte din delegația Ministerului Apărării Naționale, condusă de secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Ștefan Tinca.

Ajuns la fața locului, deşi se afla în stare de inconştienţă la momentul când a fost atacat şi stabilizat la Kandahar, Ionuț Butoi a afirmat că ştie cu precizie locul în care i-a fost făcută prima intervenţie, înainte de a fi trimis în Germania. Din delegaţie a mai făcut parte şi musceleanul Dumitru Scarlat, general maior, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite şi comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica.

Oficialii și veteranii au discutat cu militarii, au luat parte la pregătirea unei misiuni de luptă și au vizitat spitalul de tip ROL III din Kandahar. Pentru căpitanii George Olteanu și Dănuț Nicola, plutonierul adjutant principal Marius Apostol, plutonierii majori Nicușor Bica, Daniel Riza, Marius Barbu, Dumitru Paraschiva și plutonierii Ionuț Butoi și Adrian Crețu această vizită a reprezentat o dovadă de curaj și de tărie de caracter și, totodată, o etapă importantă a procesului lor de recuperare. Pentru câmpulungeanul Ionuț Butoi vizita în Afganistan a reprezentat mult mai mult! S-a împăcat cu locul care pentru câțiva ani i-a năruit toate visele și speranțele, după care i-a mulțumit Afganistanului că s-a născut pentru a doua oară și trăiește o nouă viață, alături de o soție iubitoare și înțelegătoare iar mai mult decât atât este implicat activ la competițiile Invictus.

About The Author

Related posts