Cât costă branşarea la gaze în Schitu Golești!

Cât costă branşarea la gaze în Schitu Golești!

Cât costă branşarea la gaze la Schitu Golești! O reușită pentru primarul Vasile Tudorel Miriță, putem spune! Alături de alți patru primari din Muscel, Vasile Tudorel Miriță a trimis o solicitare la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, la începutul lunii septembrie.

Edilii cereau plafonarea taxei pentru racordarea populaţiei la reţeaua de utilităţi, având în vedere că, după intrarea în vigoare a noii legi a Energiei electrice şi a gazelor naturale, această taxă a crescut de la 1.500 – 1.700 de lei la 5.000 – 5.300 de lei pentru o branşare.

La doar câteva zile, edilii au primit răspuns de la ANRE, câţiva dintre ei anunţând rapid populaţia. „În data de 10 septembrie a intrat în vigoare Ordinul ANRE nr. 165/05.2018 pentru aprobarea tarifelor aferente procesului de racordare la sistemele de distribuţie din sectorul gazelor naturale, publicat în Monitorul Oficial, prin care au fost aprobate valori maximale ale componentelor de calcul al tarifului de racordare la sistemul de distribuţie şi care au ca efect eliminarea discrepanţelor semnalate”, se arată în răspunsul oficial ANRE.

Astfel, în scrisoarea primită ca răspuns, primarul Tudorel Vasile Miriţă, de la Schitu Goleşti, a anunţat şi în mediul online că tarifele de branşare la reţeaua de distribuţie de gaze naturale sunt următoarele:

– tarif de analiză – 70 lei;
– tarif de racordare – T(v) 50 lei;
– tarif proiectare – 300 lei;
– tarif diametrul racordului 450 lei la care se adaugă tarif lei/m 80 lei;
– tarif pentru locul de consum la un debit maxim de 10mc/h 450 lei.
Deci, totalul tarifului de racordare pentru consumatorii casnici este estimat la maxim 2000 lei.

About The Author

Related posts