CE NU ȘTIAȚI: Satul cu opt oameni!

CE NU ȘTIAȚI: Satul cu opt oameni!

CE NU ȘTIAȚI: Satul cu opt oameni! Clădit peste Râul Târgului şi înconjurat de păduri, satul Burneşti, din localitatea Schitu Golești este abandonat aproape în totalitate. În anul de graţie 2018, doar opt oameni locuiesc în acest colţ de rai.

Totuşi, aşezarea depopulată dă semne că ar putea renaşte din propria-i cenuşă. Primarul Vasile Tudorel Miriță este bucuros că o familie tânără a cumpărat o proprietate pe meleagurile împădurite, pentru a-şi face o casă de vacanţă.

De bun augur este şi investiţia cu bani de la bugetul local: în zonă a fost construit un pod trainic pentru a se ajunge mai lesne în satul ce-şi caută locul pe hartă, obiectivul fiind realizat 70%.

Denumirea comunei Schitu Goleşti provine de la schitul de călugări ce se afla în perioada Evului Mediu pe moşia Grădiştea de Sus de lângă Câmpulung, o proprietate a boierilor Goleşti care se mărginea la miazănoapte cu proprietatea moşnenilor câmpulungeni. Localitatea a apărut menţionată pentru prima dată în documentul dat de Radu Voevod, la data de 25 iulie 1526.

* Populaţie: 5.094; gospodării: 1.875; locuinţe: 1.850;

* Sate componente: Schitu Goleşti, Lăzăreşti, Valea Pechii, Costişă, Loturi şi Burneşti;

* Suprafaţa: 2.588 ha; intravilan: 593 ha, extravilan: 1.995 ha.

About The Author

Related posts