Cere explicaţii…Dragnea nu înţelege de ce angajaţii de la Dacia, fac grevă!

Cere explicaţii…Dragnea nu înţelege de ce angajaţii de la Dacia, fac grevă!

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a reamintit vizita făcută la Uzinele Dacia, unde reprezentanţii companiei i-au spus că nu văd vreo problemă în transferul contribuţiilor către angajat şi nu înţelege de ce angajaţii mai fac grevă. Pentru acest lucru cere explicaţii…

 „Eu am fost la Uzinele Dacia cu domnul Tăriceanu (…) Am avut o discuţie serioasă cu conducerea acelei companii care este o campanie uriaşă şi i-am întrebat foarte deschis dacă au vreo problemă cu transferul contribuţiilor. Au spus că nu au nicio problemă. Nu au de gând să micşoreze salariile nete pentru niciun angajat şi niciun om de afaceri normal la cap şi de bună credinţă nu îşi va permite să se folosească de acestă modifcare pentru a scădea salariul angajatului. Cum îl poate păcăli, când toată lumea ştie şi va fi explicat în perioada următoare că salariul net nu are cum să fie scăzut şi angajatorul nu plăteşte mai mult?”, a spus Dragnea.

Dragnea a spus că este pentru prima dată când se măresc salariile pentru toată lumea şi totuşi apar nemulţumiri.

„Încercăm să vedem ce se află în spatele acestei acţiuni pentru că este pentru prima dată când se măresc salariile pentru toată lumea, salariul minim este mărit în fiecare an, cash-ul pe care angajatul îl duce acasă este mai mare, contribuţia la pensie va creşte de 2,5 ori cel puţin şi apar nemulţumiri. Am discutat şi eu, Guvernul a discutat foarte mult cu mai multe sindicate: una spun la o întâlnire când sunt mai mulţi, alta spun când sunt discuţii în particular”, a spus Dragnea.

About The Author

Related posts