Constantin Istrătescu a dat de necaz: îşi pierde funcţia și…

Constantin Istrătescu a dat de necaz: îşi pierde funcţia și…

Constantin Istrătescu a dat de necaz: îşi pierde funcţia și… Judecătoria Piteşti a dat prima sentinţă în dosarul în care Constantin Istrătescu, preşedintele AJFPS Argeş, a fost acuzat de braconaj. Atât el cât şi cei doi adjuncţi ai săi, inginerii Horia Tănase şi Sorin Bulimac, au primit pedepse cu suspendare şi interzicerea exercitării funcţiilor, precum şi obligaţia de a munci în folosul comunităţii.

Astfel, Istrătescu a primit o condamnare de un an cu suspendare pe un termen de încercare de doi ani, Tănase a fost condamnat la un an şi şapte luni, iar Bulimac la un an şi patru luni tot pe un termen de încercare de doi ani.

„Pe durata termenului de supraveghere, interzice inculpatului Istrătescu dreptul de a mai exercita funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv cea de director în cadrul AJVPS Argeş (…) Interzice inculpaţilor Tănase Horia şi Bulimac Sorin dreptul de a exercita profesia de inginer silvic în cadrul AJVPS Argeş pe o perioadă de 2 ani, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Piteşti. De asemenea, toţi au fost obligaţi să presteze câte 60 de zile muncă în folosul comunităţii.

Cei trei au fost judecaţi pentru braconaj cinegetic, în condiţiile în care ei erau obligaţi să supravegheze respectarea legalităţii partidelor de vânătoare de pe fondurile pe care le gestionează asociaţia.

Acuzaţia a fost de infracţiuni de braconaj cinegetic în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Potrivit anchetatorilor, în sezonul de vânătoare 2016/2017, cei trei ar fi eliberat autorizaţii de vânătoare la porc mistreţ, care ar fi depăşit cota de recoltă aprobată la nivel de gestionar cu 30 de exemplare. Valoarea prejudiciului creat în dauna Ministerului Apelor şi Pădurilor fiind de 23.400 euro.

Constantin Istrătescu a achitat partea sa de prejudiciu, în valoare de 5.200 de euro şi a scăpat de sechestrul asigurator, Horia Tănase va trebui să plătească 11. 200 euro prejudiciu, iar Sorin Bulimac 6.500 de euro.

Vă reamintim că, în vara anului 2017, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş au finalizat, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cercetările într-un dosar penal în care cele trei persoane au fost acuzate de braconaj cinegetic în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

sursă – ziarulargeșul.ro

About The Author

Related posts