CORONAVIRUS: Un deputat din Argeș trage un semnal de alarmă!

CORONAVIRUS: Un deputat din Argeș trage un semnal de alarmă!

În aceste zile, #România se află într-o criză politică majoră, creată în primul rând de insistențele liberalilor de a provoca alegeri parlamentare anticipate, dar și de o criză în sănătate, la nivel global, provocată de noul coronavirus.

Puse deja la încercare de răspândirea coronavirusului, Italia, Germania, Regatul Unit, Franța și alte țări europene au anunțat luni, 9 martie, măsuri mai drastice de combatere a epidemiei de COVID-19 (boală provocată de coronavirusul Sars-Covid-2), în timp ce în România PNL continuă jocurile politice.

Jocurile politice au rolul lor benefic în democrație, dar există și o limită nescrisă a responsabilității care trebuie respectată de către actorii ce le practică. În plină criză mondială de răspândire a epidemiei de #coronavirus este nevoie de un guvern legitim care să poată lua toate măsurile ce se impun. De aceea, PNL trebuie să respecte deciziile Curții Constituționale și să voteze la vedere pentru învestirea propriului guvern.

Liberalii trebuie să abandoneze jocul anticipatelor și să-și pună un guvern cu puteri depline. Guvernul Cîțu este un guvern slab, cu propuneri de miniștri de calitate îndoielnică, ce nu merită votat și care nici nu cred că visa să fie votat vreodată. În același timp, ne aflăm într-o situație fără precedent în care este posibil ca Parlamentul să nu se mai poată întruni din cauza măsurilor de siguranță provocate de răspândirea coronavirusului. Un #guvern interimar și un Parlament care nu se poate întruni ar fi o catastrofă pentru România!

Fac un apel către Președintele României, către Ludovic Orban, către Grupul PNL din Parlamentul României, să ia lucrurile în serios, să voteze propriul Guvern, să mărească alocările de la buget pentru Sănătate și să pregătească spitalele românești pentru a putea face față unei eventuale creșteri a numărului de pacienți cu COVID-19, a declarat deputatul PSD Argeș, Nicolae Georgescu.

About The Author

Related posts