Breaking News
Credincioşii catolici din Câmpulung serbează duminica Floriilor
Credincioşii catolici din Câmpulung serbează duminica Floriilor

Credincioşii catolici din Câmpulung serbează duminica Floriilor

Credincioşii catolici din Câmpulung serbează astăzi duminica Floriilor, semnificând intrarea triumfală a Domnului Iisus în Ierusalim, acolo unde a fost întâmpinat de mulţimi de oameni cu ramuri de finic.

Această zi reprezintă începutul Săptămânii Patimilor Domnului Iisus şi va fi succedată de Sărbătoarea Învierii sau Paştele Catolic, din data de 1 aprilie.

Cu ocazia acestei sărbători, credincioşii catolici din Câmpulung s-au adunat la primele ore ale dimineţii la Biserica “Sfântul Iacob”.

La catolici, este şi sărbătoarea tinerilor. Zeci de credincioşi şi preotul paroh Petru Păuleţ şi-au manifestat credinţa, la tradiţionala Procesiune de Florii. Au cântat şi s-au bucurat ca acum peste două mii de ani, când oamenii L-au întâmpinat cu ramuri de finic şi de măslin pe Domnul Iisus Christos, care intra în Cetatea Sfântă, pe un măgăruş.

Crenguţele de măslin sfinţite în ziua de Florii se pun la geamuri, uşi, porţi sau icoane şi se folosesc în vreme de necaz. Se spune că au putere de vindecare, îi apără pe creştini de boli şi casa – de rele.

 

About The Author

Related posts