Dacă se prăbuşesc toate clădirile din Argeş, spitalul din Mioveni nu va fi afectat nici măcar de fisuri!

Dacă se prăbuşesc toate clădirile din Argeş, spitalul din Mioveni nu va fi afectat nici măcar de fisuri!

Ion Georgescu este singurul primar de oraş din țară care a avut curajul să construiască un spital! Nu unul oarecare, ci un spital cu o investiție de 70 de milioane de euro, bani suportați din bugetul local. Chiar dacă mai este ceva timp până la finalizarea construcției, spitalul a fost sfințit de un sobor de preoți, asta după regulile constructorului italian.

Este primul spital construit de autoritățile locale de la Revoluție până în prezent.

Primarul Ion Georgescu a dat asigurări că din 2019 spitalul va fi funcțional și că va avea și personalul medical necesar, medicii din toată țara și-au arătat dorința de a veni la Mioveni. Constructorul italian a declarat că noul spital de la Racovița va avea dotări medicale de ultimă generație și va fi unitatea medicală cu cel mai mic risc de infecție nosocomială din țară. Mai mult, construcția va fi cea mai sigură clădire din județ. Dacă se vor prăbuși toate clădirile din județul Argeș, spitalul de la Mioveni nu va suferi nici măcar o fisură, spune managerul de proiect.

Conform proiectului este o clădire de interes strategic, clasa 1 de siguranță. Mai mult decât atât în caz de calamitate, dacă toate clădirile din Argeș ar dispărea, acest spital va rămâne în picioare și va fi și funcțional, a mai adăugat managerul de proiect.

Acest spital are 13.000 de metri cubi de beton armat și 1,4 milioane de kilograme de armatură. Clădirea are un volum de 66 metri cubi și 17.300 metri pătrați suprafață desfășurată. Cofrajele cu care s-au făcut lucrările de beton armat au măsurat 50.000 de mp. ,,Imaginați-vă 5 hectare cu foarte multe repere de care am ținut seama, a explicat reprezentantul firmei constructoare, o firmă din Italia care a executat numeroase lucrări de anvergură la nivel european, dar care s-a specializat deja în construcții de spitale, fiind una dintre cele mai puternice din Uniunea Europeană”, a mai spus managerul de proiect.

Noul spital, va avea şase etaje și o capacitate de 295 de paturi și şapte secţii: Maternitate şi Neonatologie, Ginecologie şi Pediatrie, Neurologie, Medicină internă, Chirurgie, Cardiologie și Bloc operator.

 

 

Noul spital de la Mioveni va fi dotat cu aparatură de ultimă generație în domeniu. Aceasta poate fi upgradată, astfel încât să poată fi instalată cea mai nouă variantă de soft existentă, la acel moment.

Având în vedere că în Mioveni funcționează și platforma ICN, noua unitate medicală va avea și un departament pentru decontaminare în caz de accident nuclear.

About The Author

Related posts