Deputatul Simona Bucura Oprescu în cadrul unei delegații la Parlamentul României în Franța
Deputatul Simona Bucura Oprescu în cadrul unei delegații la Parlamentul României în Franța

Deputatul Simona Bucura Oprescu în cadrul unei delegații la Parlamentul României în Franța

Deputatul PSD de Mioveni Simona Bucura Oprescu a condus în perioada 8-11 martie 2016 o delegaţie a Parlamentului României în Franţa. Vizita la Paris şi în Departamentul Alpii Maritimi a fost efectuată la invitaţia deputatului Lionnel Luca. Din delegaţia parlamentară română au mai făcut parte deputaţii Daniel-Stamate Budurescu (PNL) şi Vasile Gudu (PNL), membri ai grupului de prietenie România – Franţa.

Vizita a avut loc în contextul legăturilor tradiţionale dezvoltate de-a lungul anilor între România şi Franţa şi a contribuit la extinderea bazei pentru promovarea unui dialog parlamentar bilateral deschis şi constructiv.

Programul a cuprins convorbiri cu deputatul Lionnel Luca, preşedintele Grupului de prietenie Franţa – România din Adunarea Naţională franceză şi cu membri ai grupului de prietenie, o întâlnire cu Luca Niculescu, Ambasadorul României la Paris, precum şi o deplasare în circumscripţia deputatului Lionnel Luca, unde au fost organizate întâlniri la primăria din localitatea Villneuve-Loubet, discuţii cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi regionale, precum şi o vizită la parcul tehnologic Sophia Antipolis. 

Problematica abordată pe parcursul întrevederilor a vizat aspecte de actualitate aflate atât pe agendele naţionale, cât şi pe cea europeană, precum dialogul politic în cadrul Parteneriatului Strategic, dorinţa de consolidare a acestuia, inclusiv a componentei parlamentare, aderarea României la Spaţiul Schengen, intensificarea cooperării economice, în special la nivelul întreprinderilor mici şi mijlocii, fenomenul migraţiei şi soluţiile care se impun la nivel european, cooperarea la nivelul FRONTEX, dezvoltarea durabilă şi schimbările climatice, situaţia studenţilor din cele două ţări, etc. Părţile română şi franceză au evidenţiat prietenia şi tradiţia îndelungate care leagă cele două ţări, concluzionând asupra perspectivelor foarte bune de aprofundare a acestora, în baza intereselor comune şi a fundamentului solid existent.  În acest sens, Simona Bucura Oprescu a menţionat rolul important care revine grupurilor parlamentare de prietenie în promovarea unor proiecte cu relevanţă pentru ambele părţi, a făcut scurte prezentări ale scenei politice din România şi, respectiv, a situaţiei economice, aducând în prim plan cadrul general stabil, predictibil şi stimulativ pentru investitori, precum şi poziţia de hub a României în regiune. La solicitarea părţii franceze, Simona Bucura Oprescu a făcut precizări referitoare la poziţia României şi în dosarele privind migraţia şi schimbările climatice. Totodată, pe parcursul vizitei, s-au conturat mai multe posibilităţi de dezvoltare a legăturilor la nivel local, inclusiv de iniţiere de parteneriate şi înfrăţiri între diverse localităţi din cele două ţări.

Vizita în Franţa a delegaţiei Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză – Adunarea Naţională din Camera Deputaţilor a constituit un bun prilej pentru evidenţierea excelentelor relaţii româno-franceze, precum şi disponibilitatea părţilor de a coopera, pe mai departe, în vederea promovării poziţiilor convergente faţă de o serie de subiecte de actualitate din spectrul european.

About The Author

Related posts