Deputatul Simona Bucura Oprescu sprijină Strategia de Dezvoltare a Serviciilor Sociale din Câmpulung!

Deputatul Simona Bucura Oprescu sprijină Strategia de Dezvoltare a Serviciilor Sociale din Câmpulung!

Deputatul Simona Bucura Oprescu sprijină strategia de dezvoltare a serviciilor sociale din Câmpulung! Alături de colegul Ion Georgescu, primarul de la Mioveni, parlamentarul muscelean a răspuns invitaţiei lui Cornel Bertea Hanganu, de la Autoritatea pentru Învăţământ Dual, care, împreună cu o echipă a firmei ieşene Ascedo, a întocmit strategia de dezvoltare a serviciilor sociale din municipiul nostru. Hanganu şi specialiştii cooptaţi de acesta au lucrat şi strategia Grupului de Acţiune Locală al Câmpulungului, despre care primarul Liviu Ţâroiu a făcut anunţul semnării contractului de finanţare.

În calitate de secretar al Comisiei de Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaţilor şi membru al Comisiei de Cod Administrativ, Simona Bucura Oprescu le-a vorbit consilierilor de la Câmpulung despre obligativitatea de formare a aleşilor locali, prevăzută de statutul acestora. „Vă rog frumos ca, pentru anii care urmează, să prevedeţi sumele necesare, astfel încât la Institutul Naţional de Administraţie, atât funcţionarii dumneavoastră, cât şi membrii Consiliului Local să beneficieze de aceste studii de formare. N-aş vrea să pară că am venit eu pentru a vă spune nişte lucruri pe care sunt convinsă că le cunoaşteţi. Rugămintea pe care o am la dumneavoastră este ca fiecare dintre noi, atât ca oameni, cât şi ca aleşi, fie locali, fie naţionali, să nu ne ducem statutul într-o ordine care să arate, printr-un limbaj precar, printr-o atitudine precară a unora faţă de ceilalţi, că n-am înţeles marea demnitate pe care o ocupăm în statul român. Mă bucur că am avut posibilitatea să particip la şedinţa dumneavoastră şi, dacă programul vă va permite, vă invit din tot sufletul şi cu mare drag, astfel încât contactul cu aleşii din Parlament să fie nemijlocit, aşa cum l-am avut şi eu, astăzi, la Câmpulung, pentru ca şi dumneavoastră să ne judecaţi pe noi la locul de muncă.”, a fost recomandarea şi invitaţia lansate de parlamentarul cu rădăcini muscelene.

Misiunea Strategiei de Dezvoltare a Serviciilor Sociale la Câmpulung reprezintă dezvoltarea unui sistem funcțional de servicii sociale la nivel local care să aibă drept scop sprijinirea persoanelor vulnerabile pentru depașirea situațiilor de dificultate, prevenirea și combaterea riscului de excluziune socială, creșterea calității vieții și promovarea incluziunii sociale a acestora.

Studiul de față se fundamentează pe aplicarea chestionarelor adresate pe de o parte, beneficiarilor de servicii sociale și beneficii de asistență socială, ca locuitori ai municipiului Câmpulung, și pe de altă parte, membrilor comunității instituționale.

Rezultatele acestor studii se traduc în nevoi identificate, pentru a căror soluționare este necesară implicarea noastră, a tuturor.

About The Author

Related posts