web analytics
Breaking News

Doi primari din Muscel, din nou prin procese pentru recâștigarea funcțiilor

Doi primari din Muscel, din nou prin procese pentru recâștigarea funcțiilor

Doi primari din Muscel, din nou prin procese pentru recâștigarea funcțiilor! Demiși acum o lună au cerut în instanţă anularea ordinului prefectului Emilian Dragnea. Primarii comunelor Aninoasa, Ştefan Benonie (PSD), şi Albeştii de Muscel, Cătălin Manta (PNL), au fost demişi din funcţii de către prefectul judeţului Argeş pe 2 mai 2018, prin Ordinele 128 şi 127.

În fapt, reprezentantul Guvernului în teritoriu nu a făcut decât să pună în aplicare sentinţele definitive ale Justiţiei, vizându-i pe cei doi edili. Ambii au fost găsiţi în situaţie de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate. 

Lăsaţi fără scaunele de primari, Benonie şi Manta nu au renunţat şi au cerut în instanţă anularea Ordinelor de încetare a mandatelor, emise de prefect. Cel mai probabil, cei doi au invocat o lege adoptată recent de Camera Deputaţilor, fiind vorba de o propunere legislativă de modificare a Legii 161/2003, care prevede că faptele privind conflictul de interese se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor, în ambele cazuri, situaţia de incompatibilitate fiind mai veche decât termenul din proiectul de act normativ.

Proiectul, iniţiat de deputatul argeşean Cătălin Rădulescu, alături de un grup de parlamentari PSD, mai prevede că aleşii locali pot avea activităţi în domeniul privat, care nu sunt în legătură cu atribuţiile funcţiilor deţinute. Iniţiativa nu a ajuns la finalul traseului legislativ, nefiind nici promulgată şi, bineînţeles, nici publicată în Monitorul Oficial, motiv pentru care nu a devenit încă lege.

Cele două procese sunt în derulare pe rolul Tribunalului Argeş, la Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal. Primul termen este săptămâna acesta, pe 7 iunie, în cazul lui Cătălin Manta, iar a doua zi, pe 8 iunie, al lui Ştefan Benonie.

About The Author

Related posts