web analytics
Breaking News

„Doriţi să trăiţi mai mult? Atunci, luaţi-vă un câine”, susţine un studiu recent al suedezilor

„Doriţi să trăiţi mai mult? Atunci, luaţi-vă un câine”, susţine un studiu recent al suedezilor

Cei ce deţin un câine ca animal de companie beneficiază de un risc de deces din mult mai scăzut, în special în cazul afecţiunilor cardio-vasculare, susţin autorii unui studiu ce a analizat 3,4 milioane de cetăţeni suedezi, informează BBC News.

Ca în majoritatea acestui tip de studii, avem de a face cu corelaţie şi nu atât cu o legătură cauzală. Echipa de cercetători suedezi a analizat registrul naţional al persoanelor cu vârste între 40 şi 80 de ani, pe care apoi a comparat-o cu registrul celor ce au un câine drept animal de companie. Aceştia au observat că cei din urmă au un risc mult mai scăzut să sufere e afecţiuni cardio-vasculare, în special cei ce deţin rase de vânătoare.

„Ştim că cei ce au un câine ca animal de companie au în general un nivel de activitate fizică mult mai ridicat, ceea ce ar putea explica rezultatele observate în acest studiu”, a afirmat unul dintre autorii acestuia. Aceştia din urmă au adăugat ca posibile explicaţii pentru reducerea riscului de afecţiuni cardio-vasculare faptul că un câine are efectul de a ridica gradul de contact social sau de bunăstare personală, sau prin schimbarea faunei micro-bacteriene a stăpânilor acestora.

Citeste mai mult: adev.ro/ozqumf

About The Author

Related posts