I.J.J. Argeş a avut de executat 32 de mandate de aducere

I.J.J. Argeş a avut de executat 32 de mandate de aducere

I.J.J. Argeş a avut de executat 32 de mandate de aducere

Activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş în luna ianuarie 2019 au vizat în principal planificarea, organizarea, coordonarea şi conducerea misiunilor de ordine publică executate pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional cât şi pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului.

Prevenirea şi combaterea faptelor antisociale 

În ceea ce priveşte activitatea de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, aceasta a fost direcţionată spre îmbunătăţirea continuă a serviciilor de ordine şi siguranţă publică prestate pentru cetăţeni şi orientată către scăderea criminalităţii stradale, ca principal indicator de eficacitate.

Privitor la activitatea de constatare a infracţiunilor, în luna ianuarie a acestui an, au fost constatate independent 16 fapte de natură penală, fiind depistaţi 8 făptuitori. Constatarea acestor fapte de natură penală a făcut obiectul întocmirii a 8 dosare care au fost înaintate organelor de poliţie competente teritorial.

În aceeaşi perioadă de timp, au fost constatate în comun cu organele de poliţie 5 infracţiuni şi au fost depistaţi 5 autori.

De asemenea, în perioada supusă analizei, au fost aplicate 236 sancţiuni contravenţionale, din care 52 avertismente, iar valoarea sancţiunilor contravenţionale fiind de 116.700 lei.

Totodată, personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş a participat în cadrul programelor comune de prevenire şi combatere  a faptelor antisociale la 15 activităţi de pregătire anti-infracţională, antivictimală a populaţiei şi cu caracter preventiv-educativ, predominând acţiunile organizate în arenele sportive, acţiunile în colaborare cu instituţiile de învăţământ, pe traseele turistice, dar şi acţiuni în alte zone urbane şi sedii ale unor societăţi.

În luna ianuarie, I.J.J. Argeş a avut de executat 32 de mandate de aducere,  astfel, un număr de 64 jandarmi au efectuat verificări în 8 localităţi cu privire la persoanele în cauză.

Tot în luna ianuarie, pe data de 22, am prezentat într-o cadru festiv activitatea şi rezultatele jandarmilor argeşeni în anul 2018 şi obiectivele pe care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş şi le-a propus să le îndeplinească în anul 2019. La această activitate au participat, inspectorul general al jandarmeriei române domnul colonel Sindile Ionuţ Cătălin, prefectul judeţului Argeş, domnul Emilian Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, domnul doctor Constantin Dan Manu, domnul Senator Şerban Valeca, domnul colonel magistrat Constantin Udrea, judecător în cadrul Curţii Militare de Apel Bucureşti, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale cu care Jandarmeria Argeş a colaborat în anul trecut.

About The Author

Related posts