Inspector ANAF acuzat de DNA de luare de mită!

Inspector ANAF acuzat de DNA de luare de mită!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 16 februarie 2016, a inculpatului
BONCIU OVIDIU MARIAN, inspector principal în cadrul Agenției Județene a Finanțelor Publice Ploiești, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
La data de 18 ianuarie 2016, inculpatul Bonciu Ovidiu Marian, în calitate de inspector principal în cadrul Agenției Județene a Finanțelor Publice Ploiești, a pretins și primit suma de 3.000 lei de la un om de afaceri, cu ocazia efectuării unui control fiscal inopinat la firma administrată de acesta din urmă.
Suma de bani menționată mai sus a fost pretinsă și primită de funcționarul public în schimbul favorizării societății respective, în sensul de a nu propune efectuarea unei inspecții fiscale, astfel cum ar fi impus rezultatele verificărilor prealabile derulate de inspectorul fiscal.
Inculpatului Bonciu Ovidiu Marian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
La data de 17 februarie 2016, inculpatul Bonciu Ovidiu Marian urmează să fie prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
 

About The Author

Related posts