Jaap de Zwaan, profesor emerit de drept european în vizită la Câmpulung

Jaap de Zwaan, profesor emerit de drept european în vizită la Câmpulung

Timp de şapte zile municipiul Câmpulung este gazda Concursului internațional de procese simulate: „Moot Court Europe 2017”. Pe meleagurile muscelene au ajuns 70 de participanți din șapte țări europene: Bulgaria, Islanda, Olanda, Polonia, România, Rusia si Suedia.18901643_197648470758178_2029826513_o

Echipele vor simula pe rând rolul Apărării şi al Acuzării, susținându-și cauza în fața unui complet de judecători. Președintele completului va fi Prof. Dr. Jaap de Zwaan, profesor de drept european la Universitatea Erasmus din Rotterdam, fost decan al Facultății de Drept din cadrul universității olandeze şi fost director al Institutului de Relații Internaționale Clingendael de la Haga. Cazul de drept penal internațional disputat la Câmpulung a fost scris în cooperare cu Tribunalul Penal Internațional de la Haga şi a fost pus la dispoziție de Debra Lesser (Directorul Centrului de Resurse Juridice de la New York), care va fi de asemenea prezentă la eveniment.20170602_110813

Proiectul promovează educația civică, drepturile omului și justiția pe plan internațional, oferind participanților oportunitatea de a dezbate şi a schimba idei într-un cadru multicultural și de a se familiariza cu noțiunile de bază ale dreptului şi justiției penale internaționale. Valorile democratice ale statului de drept şi dreptul internaţional sunt doar doi dintre pilonii care stau la baza inițiativei.

Moot Court Europe 2017 face parte din lanțul de evenimente ce marchează 150 de ani de activitate a Colegiului Pedagogic – instituție înființată prin decretul Regelui Carol I în anul 1867.

Despre Prof. Dr. Jaap de Zwaan, mai spunem că a ocupat funcții la Ministerul Afacerilor Externe, în special în domeniul integrării europene, și în calitate de director al Institutului Olandez de Relații Internaționale la Clingendael. De asemenea, Jaap de Zwaan este membru al numeroaselor instituții, inclusiv al Consiliului de conducere al Institutului de Studii Europene din Moscova.

Pe timpul şederii pe meleagurile muscelene, invitaţii de peste hotare vor vizita Castelul Peleş şi Castelul Bran, oraşul Curtea de Argeş dar şi atracţiile turistice ale oraşului Câmpulung.

 

About The Author

Related posts