Japonezii în vizită la Universitatea din Pitești

Japonezii în vizită la Universitatea din Pitești

Universitatea din Pitești a primit vizita unei delegații japoneze, reprezentată de profesorii Masafumi  FUKUMORI și Masashi KOYAMA. Alături de delegația niponă au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Argeș și, în calitate de invitat special , domnul academician Gheorghe PĂUN.

În cadrul întâlnirii s-a desfășurat evenimentul educațional-științific româno-japonez cu tema ,,Paralele ale învățământului euro-asiatic’’, prezentându-se similitudinile și diferențele sistemelor de învățământ.

Totodată, oaspeții niponi au  prezentat un prim volum științific în care au fost publicate lucrări de referință ale cadrelor didactice din Universitatea din Pitești, din alte universități din România, precum și ale unor profesori din Japonia.

Conducerea Universității din Pitești – rectorul conf. univ dr. Dumitru Chirleșan și președinta Senatului universității prof.univ.dr. Mihaela Diaconu au manifestat un maxim interes pentru dezvoltarea acestui parteneriat  atât în plan științific, cât și cultural.

About The Author

Related posts