Liviu Țâroiu: Incineratorul pentru animale nu va putea funcționa!

Liviu Țâroiu: Incineratorul pentru animale nu va putea funcționa!

Primarul Liviu Țâroiu a organizat o conferință de presă iar prin measjul public pe care l-a transmis prin canalele media a dorit să liniștească populația după ce au apărut pe domeniul public tot felul de afișe că un incinerator pentru animale și deșeuri medicale s-ar construi pe Șoseaua Națională la intrarea în Câmpulung.

Cum primăria Câmpulung își dă cu stângul în dreptul, agentul economic după ce a primit certificatul de urbanism a accesat fonduri europene pentru construirea incineratorului o sumă frumușică de 120.000 de euro se trezește cu o posibilă amendă de până la 10.000 lei iar situația construcției acestui adăpost se va tranașa pe rolul instanței, amenință autoritățile locale.

Mai mult decât atât primarul Liviu Țâroiu după ce a explicat cum stau lucrurile cu acest adăpost a declarat răspicat că incineratorul pentru animale nu va putea funcționa, pentru că nu va trece de dezbaterea publică și votul consilierilor locali.

,,Orice societate comercială sau persoană fizică depune o cerere pentru eliberare unui certificat de urbanism. Noi primăria trebuie să eliberăm un răspuns după ce îi punem niște condiții.

În acest caz după ce am avut o condiție cu dânsul, că este greu de obținut o aprobare în interiorul orașului, deșeurile animaliere nu sunt considerate periculoase. Toate abatoarele au propriile incineratoare sau contracte cu alte firme.

Noi ADP-ul care întreținem străzile unde găsim câini morți sau pisici suntem obligați să avem contract avem cu Protan din Pitești.

Explicația care a făcut să obțină această autorizație a fost că trebuie să obțină fonduri europene pentru a face această dezvoltare, sunt mai multe probleme i-am cerut un plan urbanistic zonal asta înseamnă că el trebuie să ne aducă documentație că în zona respectivă nu este inclusă o asemenea activitate. Acest plan va fi supus în dezbatere publică după care ar trebui să treacă prin Consiliu Local să se aprobe.

Noi avem, la Câmpulung o hotărâre a Consiliului Local din 2014 prin care nu se permit depozitări de deșeuri periculoase. Nu am putut aplica hotărârea din martie 2014 pentru că deșeurile nu sunt periculoase.

Suntem în litigiu cu dânșii au sistare de lucrări pentru că au intrat în domeniul public și au depășit proprietate personală, vom intra în legalitate printr-o acțiune a noastră sau judecătorească.

Nu are pe nimeni care să îl susțină din primărie e pentru prima dată când l-am văzut, când a depus cerere și mi-a explicat personal că trebuie să își găsească altă locație în afara orașului.

Nu va putea face la Câmpulung și nu va putea funcționa pentru că nu va trece niciodată de dezbaterea publică și Consiliu Local. Va fi amendat, suma ajunge până la 100.000 de euro, în joc sunt 124.000 de euro de la fonduri europene, iar pentru asta nu e necesară autorizația de construcție, pe baza unui certificat de urbanism poate începe acțiunea de a solicita fonduri europene nu vor fi semnate decât în prezența aurtorizației de construcție”, a declarat primarul Liviu Țâroiu.

About The Author

Related posts