Moment aniversar la Baza de Instruire pentru Apărare CBRN!

Moment aniversar la Baza de Instruire pentru Apărare CBRN!

Moment aniversar la Baza de Instruire pentru Apărare CBRN!

Baza de Instruire pentru Apărare CBRN Câmpulung a găzduit miercuri, 15 mai, o ceremonie militară, cu prilejul sărbătoririi a 96 de ani de la înfiinţarea armei Apărare Chimică, Biologică, Radiologică şi Nucleară (CBRN) în Armata României.

După momentul festiv, au fost prezentate expoziţii de tehnică militară, fiind organizată şi „Ziua porţilor deschise”.

La activităţi au participat, alături de personalul unităţii, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai autorităţilor publice locale, precum şi cadre militare în rezervă şi în retragere şi elevi ai instituţiilor de învăţământ din municipiu.

Prin Decizia Ministerială nr. 297 din 8 mai 1923 a luat fiinţă, începând cu data de 15 mai 1923, în cadrul Ministerului de Război al României, un Comitet Consultativ pentru Chestiunile Tehnice Privitoare la Războiul Chimic, subordonat Direcţiei a XI-a Tehnice Superioare a Armatei, în scopul pregătirii armatei pe linia apărării contra gazelor. Aşa a apărut prima structură de Apărare CBRN în Armata României, iar ziua de 15 mai 1923 reprezintă o dată de referinţă şi un simbol pentru specialiştii CBRN din Armata României.

Momentul aniversar a fost marcat la Baza de Instruire pentru Apărare CBRN Câmpulung printr-o ceremonie militară şi religioasă.  Invitaţii au vizitat apoi unitatea, au fost invitaţi apoi în biblioteca unitaţii unde se afla o expoziţie de carte, apoi a fost prezentată o expoziţie de tehnică,  echipamente şi material de apărare CBRN.

Manifestările dedicate celor 96 de ani de existenţa a armei CBRN au continuat cu competiţii sportive “Cupa 15 mai”, cros, tenis de masă, pescuit sportive, şah şi fotbal.

About The Author

Related posts