Principesa Maria a României a vizitat elevii din Muscel

Principesa Maria a României a vizitat elevii din Muscel

În județul Argeș este în derulare prin Fundația Copii în Dificultate, în calitate de promotor un proiect intitulat „Hai să fim colegi de școală! – program ce susține școala incluzivă și predarea centrată pe elev într-un mediu multicultural”.

Acest proiect este în parteneriat cu 5 școli din mediul rural, din comunități dezavantajate socio-economic din județul Argeș: Bughea de Sus, Bughea de Jos, Lerești, Merișani și Ștefănești.

Grupul țintă este alcătuit din 200 de elevi (120 romi și 80 neromi), 70 de părinți (50 romi și 20 neromi) și 70 cadre didactice.

Participarea elevilor romi şi neromi la aceste activităţi facilitează crearea unei legături strânse între altruism, toleranţă, dăruire şi perseverenţă, precum şi conştientizarea de către elevi a importanţei continuităţii şi păstrării datinilor ce ne fac cinste ca societate autentică, într-o lume bulversată de fenomenul globalizării.

Miercuri, 29 mai, Alteța Sa Regală, Principesa Maria a României i-a vizitat pe toți elevii implicați în acest program.

La Lerești a fost primită de autoritățile locale cu pâine și sare, după care a mers prin clasele școlii gimnaziale numărul 1 și a vorbit cu fiecare elev în parte explicându-le cât de importantă este învățătura pentru formarea lor ca cetățeni ai acestei țări.

Nu a dorit să stea de vorbă cu reprezentanții mass-mediei locale pe traseul spre școlile din Muscel.

 

About The Author

Related posts